Бруківка за податки військових? Це злочин

Пропоную вилучати з місцевих бюджетів надходження у вигляді податків військових. Адже місцеві бюджети ці гроші не заробили

Всі обурюються марнотратством місцевих бюджетів. Бруківка, кронування дерев за мільйони гривень...

Я з весни пропоную вилучати з місцевих бюджетів надходження у вигляді податків військових. Адже місцеві бюджети ці гроші не заробили.

Сама філософія залишення у місцевих бюджетах частини податку на доходи фізичних осіб полягає у необхідності наявності стимулів, коли місцева влада зацікавлена у формуванні сприятливих умов для бізнесу і заохочена у створенні нових підприємств та робочих місць.

Відомий принцип бюджетування: витрачай поточні, регулярні доходи, а разові, тимчасові – накопичуй

Але зарплати військових – це зовсім інша історія. Вони сплачуються з державного бюджету і є тимчасовим чинником на час війни. Такі нехарактерні та тимчасові надходження злочинно витрачати на поточні потреби. Відомий принцип бюджетування: витрачай поточні, регулярні доходи, а разові, тимчасові – накопичуй.

Але місцеві органи влади мов скажені витрачають цей ресурс, що впав їм з неба. Адже є відоме бюджетне правило: не витратиш до 31 грудня – кошти спишуть в дохід центрального бюджету.

От і утеплюють садочки в грудні у сніг та дощ…

Мають бути створені місцеві військові фонди на кшталт полкових кас взаємодопомоги

Саме тому мають бути створені місцеві військові фонди на кшталт полкових кас взаємодопомоги, які мають наповнюватись за рахунок податків військових. Кошти цих фондів мають використовуватись виключно для соціально-економічного розвитку військових та їх сімей: освіта, медицина, відпочинок, відновлення, витрати на дітей, житло, допомога у бізнесі після війни, адаптація, додаткові виплати інвалідам тощо.

Але здається, замість цього є певний консенсус політичних еліт на місцевому та центральному рівнях щодо освоєння цих коштів. А це десь 180 млрд грн на рік.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі