Епоха великого шеймінгу. Якщо ти не герой – ти нікчема

Люди завзято пірнають у захопливе заняття розділення суспільства на касти, генеруючи деструктивні пости і поширюючи провокативні відосики

В Україні поволі настає епоха великого шеймінгу.

Якщо раніше шеймили на любительському рівні через приватні ініціативи, то зараз все виходить на системний рівень.

Суспільство атомізується, ділиться на групи і самовіддано шеймить один одного.

Роби як я, поводься як я, підтримуй тих, кого підтримую я, і думай як я. Чого ти так не робиш? Сором тобі і довічна ганьба.

Чому ти це зробив, туди поїхав, це написав? Чому ти живеш своїм розумом, шо ти собі дозволяєш?

Єдина прийнятна соціальна поведінка людини під час війни – героїзм. Це єдине, чого від тебе очікують. Якщо ти на нього не здатен – що ж, твої проблеми.

Героїзм став найціннішою валютою, якою торгують моральні перекупщики. Купують дешево в одних і штрикають ним під носа іншим

Героїзм став найціннішою валютою, якою торгують моральні перекупщики. Купують дешево героїзм одних і штрикають ним під носа іншим. Дивись, як він може! А ти шо? Ти нікчема. Я? Я тобі просто показую, не переводь стрілки. Шо, нема шо сказати? Так і знав.

Середній клас звичайних людей у війні поволі вимивається, залишаються лише герої та нікчеми. Каста кшатріїв та каста недоторканих шудр, єдиним способом взаємодії між якими є сліпе обожнювання та гидлива зневага.

Люди завзято пірнають у захопливе заняття розділення суспільства на касти, генеруючи деструктивні пости і поширюючи провокативні відосики. Вбивають тисячі маленьких кілочків у тріщини соціуму, розділяючи і перетворюючи тріщини на урвища розміром із Великий каньйон. Величезні прірви, перестрибнути які нереально.

Чим ширша прірва – тим складніше і дорожче будувати потім над нею міст. А суспільне мостобудування і без того ніколи не було нашою перевагою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі