Акула та її обід. Менталка українців змінюється за сюжетом "Джокера"

Наскільки притомно взагалі очікувати від такого суспільства емпатії і вважати свої очікування адекватними?

Чи пригадуєте ви, друзі, блискучий фільм "Джокер" з Хоакіном Феніксом?

Саме цей сюжет дуже точно зображає ті перетворення, що вже відбулись і продовжують відбуватись з менталкою українського суспільства. Минулого року ми періодично зривались на істеричний регіт, а зараз вже танцюємо на сходах.

Найсмішнішим у історії з реготом над акулою і її обідом є звинувачення тих, хто регоче. Трохи безглуздо виставляти претензії тим, кого більше року травмують, що вони травмовані, чи не так?

Трохи безглуздо виставляти претензії тим, кого більше року травмують

Вимагати гуманності, поблажливості та емпатії від суспільства, яке більше року не спить вночі від сирен, а зранку лізе в новини почитати, чим саме завершилось нічне гудіння і вибухання. Суспільство спостерігало, як його солдат на камеру кастрували, розстрілювали впритул і відрізали голову. Як люди на човнах рятували інших людей, виносили лежачих з квартир по шию у воді і рятували домашніх тварин, а дикі тварини у той час стріляли по човнах і врятованих від потопу. Бачили вибухи, прильоти, зруйновані житлові будинки, повні неживих людей різного віку і ще купу такого, від чого чірікнувся б навіть Джокер.

Наскільки притомно взагалі очікувати від такого суспільства емпатії і вважати свої очікування адекватними? Дивуватись, чому кусається і гарчить народ, якого стільки часу щодня луплять по голові штахетою війни? Оце і є справжня неадекватність.

А з народом все ок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі