Пряна та пікантна. Ідеальна Кривава Мері за 15 хвилин

Використовуйте стиглі та солодкі томати з мінімальною кількістю насіння всередині, тоді ваш томатний сік вийде смачним та з насиченим смаком. Чорний перець беріть свіжомелений, бо він дасть більше аромату

Чекаєте гостей чи просто є бажання влаштувати особливий вечір з друзями? У мене є ідея – приготуйте пряний, пікантний та ароматний коктейль Кривава Мері.

Достеменно історія виникнення коктейлю Кривава Мері невідома. Але є цікава і досить відома версія, згідно якої авторство цього напою приписують молодому креативному бармену на ім'я Фернан "Піт" Петіо, який створив Криваву Мері у паризькій філії всесвітньо відомого американського бару Harry's ще у 1921 році. Дивне, на перший погляд поєднання, одразу підкорило місцевих зірок та істеблішмент. Ходили чутки, що його обожнював американський письменник Ернест Гемінґвей.

Ще існує версія, що коктейль назвали в честь офіціантки Мері, яка працювала в барі в Чикаго або в честь англійської королеви Марії Тюдор, правління яке називали "кривавим".

В класичному рецепті додають селерну сіль – це поєднання звичайної солі з меленим насінням селери

Поради з приготування коктейлю

Використовуйте стиглі та солодкі томати з мінімальною кількістю насіння всередині, тоді ваш томатний сік вийде смачним та з насиченим смаком. Чорний перець беріть свіжомелений, бо він дасть більше аромату. В класичному рецепті додають селерну сіль – це поєднання звичайної солі з меленим насінням селери. Якщо знайдете таку, обовʼязково додавайте саме її, але у мене була звичайна і теж вийшло дуже смачно.

Інгредієнти

600 г томатів (250 мл готового соку)

50 мл горілки

⅓ ч. л. соусу табаско

1 ч. л. вустерського соусу

1 ст. л. лимонного соку

1 дрібка солі

1 дрібка свіжомеленого перцю

2 стебла селери (для подачі)

2 лимонні часточки (для подачі)

Крок 1: Помийте 600 г томатів, розріжте на дві або 4 частини, так, щоб вони легко помістились в отвір соковижималки.

Крок 2: Вичавить сік в шнековій соковижималці Panasonic. З цієї кількості томатів в мене вийшло 250 мл соку, але якщо в вас будуть більш стиглі томати, його може бути і більше.

Крок 3: Додайте до томатного соку по дрібці солі та перцю, влийте ⅓ ч. л. соусу табаско, 1 ч. л. вустерського соусу, 1 ст. л. лимонного соку, 50 мл горілки та пермішайте ложкою.

Крок 4: Розливайте по двох келихах та подавайте із стеблом селери та часточками лимону. Пийте одразу, щоб сік не розшарувався на рідину та м'якоть.

Приготування займає 15 хвилин.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі