Українські спрінг-роли: голубці з пекінської капусти

"Пекінські" голубці подамо з соєвим соусом, щоб зробити смак більш азійським

Скільки є видів капусти, стільки є видів голубців. Така моя глибинна філософія про цю українську страву. То чому б, наприклад, не приготувати голубці з пекінської капусти, чия легка текстура аж нагадує той рисовий папір спрінг-ролів. Класичні голубці з рисом і м'ясом подаються зі сметаною чи соусом, у якому вони тушкувалися. Але ці "пекінські" голубці ми подамо з соєвим соусом, щоб зробити смак більш азійським.

Готуючи будь-які голубці, вам потрібно акуратно відділити кожен листочок капусти. Просто розбираючи її, листя можна пошкодити. Тому тут ми обріжемо весь низ пекінської капусти на кілька сантиметрів, та легко розберемо кожен листочок.

Голубці можна запікати чи тушкувати в каструлі

Готовий зварений рис я раджу процідити, навіть якщо візуально води в ньому немає. Це потрібно для того, щоб у ньому не залишилося клейковини і він був сухіший.

Голубці можна запікати чи тушкувати в каструлі. Іще один варіант – голубці в мультиварці, вони виходять не гірше, ніж інші. Ці я вирішив протушкувати, але ви, за бажанням, можете запекти впродовж 40 хвилин за температури 180 градусів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 пекінська капуста (1 кг)

500 г свинячого фаршу

150 г круглозернистого рису (приблизно 300 г вареного)

1 морквина (приблизно 115 г)

1 цибулина (приблизно 80 г)

½ ч.л. кунжуту

2 ст.л. олії

100 мл соєвого соусу

25 г ріпчастої цибулі для соусу

Крок 1: Залийте 150 г рису водою в пропорції 1:2 і варіть впродовж 7 хвилин після закипання. Наріжте дрібним кубиком 1 морквину та 1 цибулину, підсмажте на 2 ст.л. олії до м'якості та золотого кольору.

Крок 2: Обріжте з капустини основу качана, розділіть листочки та залийте їх окропом на 1-2 хв. Якщо ви хочете м'яке листя, тримайте довше, якщо любите злегка хрумке – 1 хвилини буде досить.

Крок 3: Обріжте білу тверду частину на листі слайсом і трохи знизу, щоб основна частина листка буда тонка і ніжна.

Крок 4: Змішайте 500 г фаршу з відвареним рисом і засмажкою. Посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 5: Закрутіть голубці, по 60-70 г начинки в кожен листочок.

Крок 6: Викладіть голубці в кастулю, залийте водою, щоб вона їх покрила та підсоліть за смаком. Тушкуйте на повільному вогні 30-40 хвилин в залежності від розміру голубців.

Крок 7: Дуже дрібно наріжте маленьку цибулину та додайте в 100 мл соєвого соусу. Подавайте голубці, притрусивши кунжутом, із соусом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі