Чому нам не дали винищувачі раніше? Причина є

Де гарантія, що владу в Україні не захопить якийсь автократ і не захоче "Абрамсами" поїхати у Молдову?

Зброю нам дають у першу чергу не для того, щоб ми воювали з Володимиром Путіним, а щоб Путін відмовився від ідеї воювати з нами. Такою є мета, і вона цілком практична.

Саме тому зброю нам майже не давали на початку повномасштабного вторгнення, і постачання озброєнь пройшло довгий шлях еволюції від шоломів до сучасних зенітно-ракетних комплексів, і вже навіть за винищувачі зайшла мова. Але ця мова не для нас, вона для Путіна. Щоб він почув, пошвидше прийняв невідворотнє і зекономив людям життя, а країнам – ресурси. Винищувачів у нас ще немає, а вони вже активно воюють у психологічній війні. Навіть без навчених пілотів.

Для Заходу важливо припинити війну, а не озброїти Україну, тому він дуже обережно докидає гирки військової допомоги на терези війни

Бо для Заходу важливо припинити війну, а не озброїти Україну, і тому він дуже обережно докидає гирки військової допомоги на терези війни, щоб вони переважили, і Україна взяла гору. Перестала захищатись через відсутність потреби в цьому.

Але не більше. Саме тому нам технічно можна було дати перед війною гамузом все надане, і Путін, можливо, навіть не напав би. Але світ би, окрім уникнення війни, отримав в Східній Європі ще одну велику країну, раптово озброєну до зубів, і це б змінило розклад сил і баланс. Де гарантія, що владу в Україні через 20 років не захопить якийсь автократ і не захоче "Абрамсами" поїхати у Молдову? Або шмальнути з "Хаймарсів" по Білорусі? А з телевізора розповість, що так треба для України, а хто проти України – той зрадник і його треба в тюрму, і всі активно залайкають. Чи, може, ми не дуже довіряємо телевізору?

Без війни ми б залишились інфантильним народом, яким були завжди. Просто з величезним військовим арсеналом

Так, ми кричимо: давайте нам побільше, але навіть не замислюємось над підставністю такої вимоги. І над тим, що ці всі "Хаймарси" й "Патріоти" ми почали цінувати, лише зрозумівши їх роль у нашому захисті, коли на нас полетіли "Шахеди" взимку. А без війни ми б залишились безтурботним та інфантильним народом, яким були завжди. Просто з величезним військовим арсеналом, який раптово звалився нам на голови, бо наш сусід погрожував на нас напасти. І за відсутності війни розпродали б це тихенько за років десять, як і звикли робити.

Така правда.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі