Здається, це початок кінця битви за Бахмут

Схоже, Путін і Герасімов вирішили "взяти" руїни міста до параду 9 травня

Сьогоднішній короткий звіт – майже повністю про Бахмут. Але перед тим скажу кілька слів про повітряну війну. Вночі з 25 на 26 квітня росіяни атакували Херсон серією "Шахідів", "Ланцетів" і "Мерлінів". Українці заявляють про збиття принаймні одного "Шахіда", пʼяти "Ланцетів" і одного "Мерліна". Вчора росіяни також показали відео удару по одному з небагатьох українських зенітно-ракетних комплексів "Тор".

Також цієї ночі росіяни атакували Миколаївщину "Калібрами" з моря. Українська сторона каже про одного загиблого і 23 поранених: це означає, що росіяни прорвали оборонну систему ППО і в щось влучили.

Tактична авіація російських ВКС майже вся зосередилася в районі Бахмута. Тим часом ПСУ втратили ще один Су-25, цього разу на Херсонщині.

Від 24-25 квітня росіяни в Бахмуті пішли в масований наступ. Ситуація схожа на ту, яка була в Попасній рік тому

Щодо Бахмута. Від 24-25 квітня росіяни в Бахмуті пішли в масований наступ. Ситуація схожа на ту, яка була в Попасній рік тому: невпинні обстріли тисячами снарядів із ствольної артилерії, тисячами артилерійських ракет із усіх типів реактивних систем залпового вогню, сотень систем ТОС-1 (наскільки я можу судити, це станом на зараз найсмертоносніше озброєння у ВС РФ), нічні авіаудари з Су-25 із застосуванням керованих ракет С-25Т і з Су-34 із застосуванням планерних бомб. Обстріли ведуться "проти годинникової стрілки" систематично і постійно.

Після цього раз за разом наступає піхота: зазвичай це штурмові групи розміром із полк, які йдуть одна за одною знову і знову, вдень і вночі. Результат відповідний. Із північного боку росіяни витіснили українців із території гаражів, ЗСУ відійшли до дитячої лікарні та вулиці Визволителів Донбасу. У центрі ВС РФ зайняли територію на північ від Бахмутського медколеджу (і то значно швидше, ніж очікувалося). А на південь від коледжу вони дійшли до вулиці Чайковського.

Якщо вірити інформації від видання Wall Street Journal, більшість озброєння для цього наступу приїхало з Ірану

Також росіяни сильно тиснуть на позиції 3-ої штурмової та 92-ої механізованої бригади вздовж траси 0506 в районі Громового. Якщо вірити інформації від видання Wall Street Journal, більшість озброєння для цього наступу приїхало з Ірану, який за минулі два місяці поставив у Росію до 300 000 снарядів.

Словом, це, здається, початок кінця битви за Бахмут. І так, схоже, Путін і Герасімов вирішили "взяти" руїни міста до параду на Червоній площі 9 травня, про що вже не раз казали в Україні.

Переклад: Антоніна Ящук

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі