Захід вкладає в нас гроші. Що ми можемо дати натомість?

Наша держава зараз – закрите акціонерне товариство

Трохи кумедні пафосні заяви українських політиків про те, щоб Захід не втручався в наші справи і не штовхав нас до перемовин. Думаю, ми не в тій позиції, щоб мати реальні інструменти для політичної та воєнної самостійності.

Україна зараз – акціонерне товариство. Закрите акціонерне товариство, в яке фінансово та політично вклались багато країн і багато політиків. Не вийде тепер їх всіх ігнорувати. Запрошуючи інвесторів у своє підприємство, автоматично ділишся з ними корпоративними правами. А такі країни, як США та Німеччина, звісно що не будуть міноритарними акціонерами, які мовчки закидуватимуть Україну танками і мільярдами доларів, віддаючи їх на управління українцям. Які, як відомо, блискучі менеджери (сарказм).

Так, у нас не було іншого виходу, як запросити інвесторів і кризових менеджерів для підтримки нашого стрімко банкрутуючого підприємства, але тепер ми на контролі й нами керує наглядова рада. Це треба розуміти і приймати. Це був єдиний вихід.

Українці прагнуть захистити свої життя і свою територію, а наші західні партнери хочуть захистити свої інвестиції в безпеку цілого регіону

Так, у нас схожі інтереси – щоб Росія програла. Але українці прагнуть захистити свої життя і свою територію, а наші західні партнери хочуть захистити свої інвестиції в безпеку цілого регіону. У цьому й різниця підходів. І вони зовсім не зацікавлені пропустити момент, де все проінвестоване стрімко знеціниться внаслідок, приміром, ядерного удару чи ще чогось незапланованого і страшного. Або вклавши сотню мільярдів доларів у ще один рік війни, через рік прийти до того, що можна було б зробити і раніше.

Так, українці платять найбільшу ціну. Але чиї це проблеми, крім українців?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі