Є шанс, що Путін повернеться у ще страшнішій війні

Тож маємо поставити крапку зараз. Бо між двокрапкою він пролізе

Кейс із Саддамом Хусейном яскраво ілюструє, що не можна відпускати диктатора, бо він повернеться знову ще сильнішим або просто продовжить те, що робив.

Саддам був ініціатором двох великих загарбницьких воєн, в одній з яких аж збирався спільний контингент із країн НАТО, щоб відбити його напад на Кувейт. Він розгромно програв, але залишився при владі та зміг далі провадити свою політику в країні.

США аж через десять років вторглись в Ірак, щоб позбутись режиму Хусейна, але вони втратили багато часу, самі вже виглядали окупантами, і цілі, які вони заявляли, були хибними. Хусейна таки скинули і повісили, але Іраку це вже не допомогло. Окрім того, ніякої Аль-Каїди та ядерної зброї виявлено не було, і на фоні цього всього США дотепер виглядають непереконливо у цій війні.

Той, хто починає війну, із ймовірністю 90% її програє або втратить багато і точно не виграє. Прикладів безліч. Але відпускати того, хто починає війну, – означає множити війни майбутнього.

Путін діє за класичним принципом нового часу: fake it till you make it

Володимир Путін діє за класичним принципом нового часу: fake it till you make it. Придурюйся, поки не вийде. Байдуже, що його цілі у цій війні смішні, сама війна – серйозна і жахлива. Для НАТО виманити Путіна в Україну справді шанс, бо можливостей дістати його на території Росії військовим шляхом нереально – тоді нападники самі вважатимуться агресором і окупантом, а Путін з фальшивої причини отримає реальну: "Бачите, я ж казав, що НАТО нападе".

Абсолютно усі зацікавлені в тому, щоб завершити все тут, і завершити остаточно. Поставити крапку у путінському питанні. Бо між двокрапкою він пролізе, а через кому переступить. І обов'язково повернеться назад або допомагатиме Китаю у ще страшнішій війні як ядерна парасолька.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі