Яйця щодня: користь чи шкода? Десять рецептів яєчних сніданків

Той момент, коли дуже важливі сусіди по тарілці

Їсти яйця щодня – можна. Це не призводить до серцевих хвороб, не збільшує фракції "поганого" холестерину, не робить судини жорсткими, не стимулює запалення.

6-12 яєць на тиждень – нормально. Навіть в контрольних групах з показанням на зниження холестерину близько 10 яєць на тиждень лише трохи підвищили фракції холестерину HDL – високої щільності, "нормального" холестерину, яких виводить інші фракції з крові.

Шлях холестерину в тілі залежить не тільки від раціону, а якщо й від раціону – то не від яєць, а від сосисок, надлишку сирів і маргарину

Дослідження зворотні, де яйця прямо впливають на рівень холестерину так, що можна було б хвилюватись, – незначні та малі. Шлях холестерину в тілі залежить не тільки від раціону, а якщо й від раціону – далеко не тільки від яєць. А від сосисок, надлишку сирів, маргарину, рафінованої олії. 1-2 яйця на день для здорової людини – нормально.

Кому треба бути обережним – тим хто з великою надлишковою вагою та діабетом. А ще дуже літні люди, яким можна обмежити до 5-6 яєць на тиждень.

Але є ще один бік питання. Ок, розібрались, що наче можна щодня, але ж ключ до здоров'я – в різноманітті на тарілці. Різні інгредієнти різних продуктових груп. Тому якщо вже їсти яйця щодня – ось вам десять рецептів, коли в яєць кожен сніданок ну дуже різні сусіди по тарілці.

1. Дуже швидка яєчня з грибами, притушений у вершковому маслі з винним оцтом мангольд, оливки, чері, витриманий козячий сир.

2. Омлет без молока, ікра (до речі, з ікрою тріски та оселедця може ще смачніше), пара крекерів, ромен, льон, чері, огірок.

3. Варені яйця, горіхово-овочевий дегідрований хлібець, печінка тріски, огірки, ромен+паростки, насіння коноплі + малина.

4. Омлет з броколі та рокфором, цикорій, чері, гірчична заправка.

5. Просто купа свіжих овочів, чорні боби, кіноа, яйця з шаром вершкового масла, авокадо.

6. Омлет-лефтовер, з запеченою зі вчора рибою, шпинатом, чилі, броколі, квашена капуста.

7. І знову броколі! Можете міняти на цвітну капусту, омлет з нутрішнл іст (веганськими дріжджами), оливки та щось сезонне свіже.

8. Скрембл, креветки, шарон, кінза.

9. Яєчня з горошком та пореєм, авокадо, свіжі овочі та фенхель, я б додала трохи пшона чи тост.

10. Швидкі оладки з цукіні чи кабачка (нутове борошно+яйця+прянощі).

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі