Що не так із тезою "хлопці повернуться і наведуть порядок"

Причина відсутності порядку в нашій країні – у нашому небажанні брати особисту участь в його формуванні

Теза про "от хлопці повернуться і наведуть порядок" – інфантильна та маніпулятивна, і за нею взагалі нічого не стоїть. При чому для усіх учасників цього дискурсу.

По-перше, суто логічно, хлопці зараз наводять порядок із зовнішнім ворогом, і сил та натхнення на наведення порядку всередині країни у них не залишиться.

По-друге, хлопці – не з космосу, а така сама частина українського суспільства, і всі жили тут до війни. І всі гуртом, воюючі і невоюючі, не могли навести порядку, а якщо і могли – то рівень наведеного порядку був невисоким.

По-третє, це чергове очікування "чарівної кнопки", спроба перекласти відповідальність і очікування, щоб хтось ззовні вирішив всі наші проблеми. Цей кейс яскраво був продемонстрований новинами про американський аудит наших витрат. Всі раділи, що от, мовляв, прийшли, наводять порядок. Нарешті.

Волонтери навчили українське суспільство одному чудовому трюку, який став спасінням і одночасно зіграв з нами злий жарт

Причина відсутності достойного порядку у нашій країні – у нашій усередненій непорядності та пасивності та небажанні брати особисту участь у формуванні порядку. Волонтери навчили українське суспільство одному чудовому трюку, який став спасінням і одночасно зіграв злий жарт з нами і нашим майбутнім. Вони навчили людей давати гроші на хороші справи і цим влаштували українцям індульгенцію від всього решта. Що ви від мене хочете, я даю гроші на армію. Українці навчились давати гроші, щоб нічого не робити, а давання грошей для них автоматично стало суспільною діяльністю, актом громадянського чину.

Якби у світі з'явився Фонд Наведення Порядків, то українці залюбки б скинулись на нього грошима. Тупо накидали б сотні мільярдів доларів, щиро і натхненно. А так як такого фонду не існує, то хз, шо робити і хто той порядок має наводити. Гроші є, тіки нема кому донатити.

Холєра.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі