​​Гіпотеза гігієни. Не так стерильно, будь ласка

Невеликі дози бактеріальних антигенів потрібні нашій імунній системі

Гігієна змінила розвиток імунної системи. Сучасний спосіб життя (антибіотики, надмірне прагнення до чистоти – сила, але завжди є "але") надали нам переваги, але вони можуть негативно впливати на імунну систему. Так, порушується баланс т-хелперів 1 та 2 типу (псевдоалергія та алергії, астми, непереносність). Отримуємо із західного довкілля низький інфекційний тиск. Невеликі дози бактеріальних антигенів (шматочків активних) – потрібні.

Імунна система починає дозрівати, лише коли тренується

Імунна система починає дозрівати, лише коли тренується! Виховується антигенами та посилюється за рахунок мікрофлори та її змін – це називається імунна пам'ять. Порушення бар'єрної функції – одна із найсерйозніших проблем, пов'язана з імунною системою, з якою ми стикаємося. Тому у супроводі харчування борюся не лише за вашу різноманітну тарілку, а й здоровий слизовий шар.

Нові довгострокові антибактеріальні умови = реакція до ендокринних змін. Теорія підтверджується наявністю зміненої мікробіоти. Не можна мати стерильний кишечник! Тварини із стерильними кишечниками помирають швидко. Важливо різноманітне оточення, зокрема віруси (вибачте).

Тіло – дуже розумна машина, і якщо відноситись до нього з розумом, воно буде на нашій стороні

Це – регулююча відповідь. Можна з'їсти яблуко з дерева (не відмиваючи його засобом, не чистити), можна з'їсти горіх або шматок сиру, який упав на підлогу, можна не загодовувати дитину пластівцями, білим рисом і снеками, дати йому колупатися руками в землі, будьте трохи простіше, трохи первісніше. Коротко: тіло – дуже розумна машина, і якщо відноситись до нього з розумом, воно буде на нашій стороні.

В історичній битві між здоров'ям людини та інфекційними захворюваннями відводиться відповідна роль особистій та суспільній гігієні. Карантинні заходи колись урятували незліченну кількість життів інфікованих людей. Нині ж зміни у правилах домашнього догляду, малюківська їжа зі стерильних банок, якість води та система каналізації, екологія, стреси – впливає все. Тож будь ласка, не прагніть до стерильності. Гігієна – так, але якщо хочете мати здоровий імунітет, не впадайте у крайнощі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі