Вважаєте зелений салат нудним? Я навчу вас його готувати

Ці три правила допоможуть перетворити відро листя на дещо поживне та смачне

Головне правило – різноманітність. Не використовуйте лише один вид салату, завжди змішуйте. Чим темніша зелень, тим більше в ній користі і яскравіший смак. Ідеальне поєднання – два види темної зелені (шпинат, кейл, мангольд, ромен, цикорій, ендивій, щавель, рукола тощо.) та два види ароматної зелені (кріп, петрушка, кінза, естрагон, м'ята, шніт цибуля, навіть порей ). Паростки!

По-друге – ідеальний баланс смаків. Хрускіт. Це новий додаток до старого базового правила. Старе базове – це поєднувати у страві наскільки можна всі смаки: кислий, солоний, солодкий, гіркий, гострий. Умамі.

Додати хрускоту може морква, огірок чи солодкий перець, трохи горіхів чи редиски, дайкону

Давайте на прикладі. Кислий – щавель у салаті або оцет, лимонний сік у заправці. Солоний – сіль або соєвий соус у заправці. Солодкий – мед, сироп агави чи навіть краааапелька цукру у заправці, яблуко, грейпфрут, груша чи хурма, ягоди у складі салату. Гіркий – рукола, чебрець, кінза, цибуля, часник, гірчиця. Гострий – трохи чилі чи пара крапель табаско. Умамі – бульйонний смак, який пов'язує попередні, його одержують від білкової складової – наприклад, від шовкового тофу. Умамі виділяють у складі шпинату, дуже стиглих томатах, грибах та водоростях. Нове оновлення для правила – додавання хрускоту. Це може бути морква, огірок чи солодкий перець тонкими слайсами, трохи хрустких горіхів чи редиски, дайкону, яблуко.

Заправкою коригуємо смаки, яких бракує у страві

І третє – заправка. Власне, як те, що випливає з попередніх пунктів. Склавши базовий салат, заправкою коригуємо смаки, яких бракує у страві.

І щоб це не було просто відром листя, благаю, ущільнюйте: оливки, гарбузове насіння, конопляні ядра, тхіна, фундук, в'ялені томати в оливковій олії, додайте жировий компонент, який можна жувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі