Жодні репарації не покриють того, що втрачене

І в цьому найбільший злочин Росії

Землетрус з жахливим числом жертв не врівноважує нашу війну, а навпаки, підкреслює її злочинність та жахливість. Наше життя і без того вразливе і практично незахищене від некерованих катастроф, щоб додатково ускладнювати його катастрофами керованими і свідомими.

Життя людини, її тіло та психіка неймовірно крихкі та вразливі, незважаючи на усі фізкультури та бронежилети. І кожен, хто свідомо чинить дію, спрямовану на те, щоб її, людини, життя відібрати або пошкодити – злочинець найвищого калібру.

Як можна перевести життя людини в грошові цінності і відшкодувати? Де актуальний курс обміну?

Будь-який злочин фінансовий чи аморальний тьмяніє поруч із війною, бо життя, а часто і здоров'я – єдиний невідновлювальний ресурс. Це те, що повернути неможливо і відшкодувати теж. Мене завжди дивувала теза про відшкодування збитків під час смертельних ДТП – як можна перевести життя людини в грошові цінності і відшкодувати? Де актуальний курс обміну?

Саме тому жодні репарації та виплати не покриють того, що втрачене. І в цьому найбільший злочин Росії та росіян. І тих, хто організував їх на це.

Життя людини – найвища цінність у світі людей, і треба бути нелюдом, щоб цього не розуміти або свідомо ігнорувати. Жодна з нагенерованих десятками причин цієї війни не вартує навіть єдиної вбитої на ній жертви.

Ціла країна опустила себе в каналізацію добровільно, і запах цього середовища від них тепер на століття

Протиставлення себе нижчим за соціальною драбиною або іншим за країною проживання робить протиставленого не надлюдиною, а недолюдиною. Це опускання нижче гуманістичної ватерлінії. Ціла країна опустила себе в каналізацію не-людського буття добровільно, і запах цього середовища від них тепер на століття. Огидний і нудкий запах смерті від цілого народу.

Запшикатись дезодорантами репарацій буде неможливо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі