Наслідки землетрусу вплинуть на РФ

Ердоган з високою ймовірністю ввімкне турборежим щодо витягування з Росії грошей

Земна кора під Туреччиною ніяк не заспокоїться – землетрус триває. І продовжують складатись в акуратні купки багатоповерхівки – нові багатоповерхівки.

При цьому є нюанс: значну частину підрядів на будівельному ринку тримає холдинг Albayrak Group зятя Ердогана Берата Албайрака (чоловік Есри, старшої дочки Ердогана; Сельчук Байрактар – чоловік молодшої, Сюмейє) – він же 66-й міністр фінансів і скарбниці Туреччини, він же син близького друга Ердогана Садика Албайрака. І щодо корупційної складової взаємодії бізнесу Албайрака і держави (передусім пріоритетне і регулярне отримання величезних тендерів) скандали тривали ще від часів прем'єрства Ердогана.

Будівельний бізнес – одна з основних галузей роботи і заробітку Albayrak Group. І, очевидно, їхні будівлі не відповідають жодним вимогам

Будівельний бізнес – одна з основних галузей роботи і заробітку Albayrak Group. І, очевидно, їхні будівлі не відповідають жодним вимогам для будівництва в сейсмоактивних районах. Найпевніше, через банальне скорочення видатків на проєкти, матеріали й будівництво.

З іншого боку, поки Ердоган при владі – холдингу його зятя навряд чи щось загрожує. Так, до травневих виборів опозиція гарантовано осідлає тему корупції, котра коштувала життів. Але я би не оцінював надто високо ймовірність того, що це якось кардинально вплине на рейтинги.

З іншого боку, от на що точно вплинуть наслідки землетрусу – так це на взаємини Туреччини з Росією. Не в сенсі, що ці взаємини погіршаться. Просто "ковзкий друг" Реджеп Ердоган з високою ймовірністю ввімкне турборежим щодо витягування з Росії грошей і ліквідних ресурсів за всіма можливими напрямками.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі