Блекауту можна не боятися

Відключень енергії з приходом весни має стати менше

Дуже добрі новини від енергетиків: рашисти вже негодні роздовбати нашу енергомережу в хлам. Тепер вже не треба боятись, що один прильот оберне Україну в тотальний блекаут на тиждень, і ми всі замерзнемо.

Якщо у жовтні-листопаді рашисти були здатні на запуски 70 ракет і за раз розбивали десятки наших трансформаторів, то зараз їхня ракетна спроможність впала вдвічі, а потужності нашої ППО зросли так, що результативність нальотів на енергообʼєкти впала майже до нуля.

Також наші енергетики навчились супершвидко ремонтувати побиті мережі. Реально це було відкриття навіть для них, що ремонт підстанції до війни – це була ціла подія, а зараз робиться на раз. Тому у мене в останні тижні світло є набагато частіше, ніж немає.

ДТЕКівці теж фігачать. Відновили кілька енергоблоків на Заході, розфігачені прямим попаданнями ракет. По першим фоткам здавалось, що це ужасний пі**ец на роки. Але вже піднімають блоки.

Якщо не буде якихось сюрпризів – у нинішньому режимі відключень допетляємо до тепла

Коротше. Якщо не буде якихось сюрпризів – у нинішньому режимі відключень допетляємо до тепла. А там енергоспоживання впаде. Тобто відключень енергії з приходом теплої весни має стати менше. Вже не має бути як листопаді, коли ми пишались виживанням по кілька діб без світла.

На жаль, без Запорізької АЕС нам не вдасться гарантовано позбавитись дефіциту енергії. Бо це реально велетенська станція. Вона забезпечувала майже третину українського виробітку енергії. І коли рашистів звідти випхаємо, вони гарантовано підірвуть все, що зможуть, без загрози ядерної катастрофи. І це за місяці відновити навряд чи вдасться. Тому 2023 рік скоріше за все пройдемо з відключеннями світла. Але будівельники вже працюють над проєктами підстанцій з захистом від ракет.

Будемо ставати броненосцями, а що робить.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі