Коломойський під прицілом. Держава звела дебет з кредитом?

Ніхто не хоче брати на себе чужі "мінуса"

Не виключаю, що вчорашні гості у Ігоря Валерійовича – наслідки ревізії та інвентаризації в "Укрнафті" та "Укртатнафті".

Їх зазвичай проводять досвідчені директори, коли приходять на нову посаду. Особливо коли йдеться про держпідприємства.

З одного боку, це своєрідна точка відліку для подальшої оцінки ефективності нового керівника. З іншого – захисний механізм, щоб не успадкувати "косяки" попередників.

Наскільки мені відомо, після націоналізації цих двох гігантів такі перевірки були запитані у всіх відомств, які тільки існують. В тому числі ініціювали й податкову перевірку.

"Укрнафта" та "Укртатнафта" – це сполучені судини, між якими за останні 20 років перемістились десятки мільйонів тон нафти та мільярди гривень

"Укрнафта" та "Укртатнафта" – це сполучені судини, між якими за останні 20 років перемістились десятки мільйонів тон нафти та нафтопродуктів, а також мільярди та мільярди гривень. Унікальність ситуації в тому, що вперше в історії у держави з'явився доступ до бухгалтерії обох підприємств одразу. Тому звести дебет з кредитом можна елементарно. Не виключено, що саме це й зробили. Або ще зроблять. І якщо щось цікаве знайдуть, процес піде далі, бо чужі довгі "мінуса" ніхто на себе брати не захоче…

А сама цифра у 40 млрд грн, або $1 млрд є досить великою: у поточних цінах це до 1 млн т пального – майже трирічний обсяг постачання пального з "Укртатнафти" на "Укрнафту", або вартість річного видобутку нафти "Укрнафтою" у цінах минулого року (до 1,5 млн т). Корочє, особливо крупні розміри.

Враховуючи якість цих всіх розслідувань, особливо коли мова йде про БЕБ, поспішати з висновками не варто. Слідкуємо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі