Тіло вам віддячить. Як обрати корисні снеки

І чи взагалі потрібні нам перекуси?

Найкращий продукт для снеку – свіжий і довго не зберігається. Як є. Горіхи, ягоди, морква, малосольна рибка, овоч. Важлива саме якість та цільність продукту, а не перероблення – хліб, котлета чи сік. Ці маси майже не треба жувати, а людина доросла жує та перемелює продукти зубками.

Коли ми їмо, працюють одні гормони й падають інші. Машина травлення працює, коли це шмат м'яса чи матча на рисовому молоці. Це все приймання їжі. Не лукавте, якщо у вас сніданок, обід, вечеря, 2 капучіно чи кава з цукром, 2 яблука та пара печива. Це 9 прийомів їжі.

Менше снеків – банально менше калорій і менше навантаження на роботу органів

Менше снеків – банально менше калорій і менше навантаження на роботу органів. Не треба нескінченно жувати. Людина не пасеться. Не переїдає. Відбудуйте ритм. Ритм та наповненість тарілки у ці три приймання. Далі буде легше.

В нас є поняття жадібних генів. Мільйони років тому поїсти – працювало. Для виживання. Хто уважний, з'їсть кожен листок, щоб його не з'їв інший. Зараз їжа в доступі нон-стоп, дешева. Але увесь оркестр травного тракту до такого не був готовий... поважайте. А ще їжа – психологічне заміщення емоцій, нервів та скуки. Але давайте працювати з цим не через рот.

Сила волі – ресурс обмежений, нашої вольової енергії мало. Не силувати – важливіше. Примус завжди викличе відторгнення. Знайдіть свій комфортний ритм. Зі звичкою треба загравати. Зацікавити. Важливо покрутити: подивитися ширше, задоволення має бути 100%, виберіть те, що точно можете зробити, зацікавити себе, і тільки потім розширити звички.

Режим та основи нормального харчування щодня важливіший за ложку майонезу чи торт

А так – режим та основи нормального харчування щодня важливіший за ложку майонезу чи торт. Тіло не робить висновки за добу.

Давайте так. Дієтичні стратегії ми можемо замінити, а тіло – ні. Одне назавжди вам. Поважайте ще раз.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі