Росіяни продовжують вбивати. Українці продовжують вчитися

Сила духу тих, хто знаходить можливості навчатися на фронті і під обстрілами в тилу, приголомшує

Попри війну, окупацію, обстріли та відключення електрики 2022 став роком, коли українці навчалися онлайн найбільше в історії. 1 200 000 реєстрацій на курси Prometheus, 500 000 нових зареєстрованих слухачів на платформі, рекорд по успішності завершення курсів. Загальна кількість користувачів сягнула 2 300 000. Виявилося, що роком онлайн-освіти був не 2020, а 2022.

В аналітиці – слухачі з Маріуполя, Херсона, Донецька, Сімферополя, Харкова, Краматорську. Майже 1000 відвідувачів з Бахмуту. Проглядати статистику без емоцій дуже складно. Сила духу і винахідливість українців, що знаходять можливості навчатися на фронті і під обстрілами в тилу, приголомшує. Я не знаю, як це пояснити з раціональної точки зору. Можливо, правий один з наших слухачів, що написав: "Навчання спасає мене від того, щоб не зійти з розуму".

Відсоток закордонних слухачів Prometheus очікувано зріс в 10 разів – з 2 до 20%. Я був здивований знайти в топ-10 окрім західних країн… Росію. Аж поки не прочитав заявку на стипендійну програму одного з наших слухачів, де він описує, що був примусово вивезений з окупованого міста на схід і тепер одночасно намагається знайти спосіб непомітно виїхати з окупації та освоїти нову професію.

Ми встигли запустили стипендіальні програми освоєння затребуваних професій для 4000 українців, що постраждали від війни

За такого масового героїзму наших слухачів нам не залишалося нічого іншого, як зробити максимум можливого зі своєї сторони. За рік Prometheus разом з партнерами створив 55 нових курсів. Запустив закрите навчання для десятків тисяч військових. Та відкриті курси з першої медичної і психологічної допомоги, техніки мінної безпеки, волонтерства і життєстійкості, бізнесу та IT. Ми встигли запустили стипендіальні програми освоєння затребуваних професій для 4000 українців, що постраждали від війни. І плануємо зробити в разі більше наступного року.

Дякую захисникам і захисницям, команді, викладачам та партнерам, що зробили це можливим. Дякую слухачам, які показали приклад незламності. І довели, що навчання протягом життя – це дещо більше, ніж гучні слова.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі