Візит Зеленського до США. Кілька ложок дьогтю

Хочу помилятися, але я не бачу зламу щодо розуміння нашої ситуації на Заході

Володимир Зеленський полетів до США. Оскільки все хороше по візиту та очікуванням від нього вже сказано не раз, то додам кілька зауважень на полях.

По-перше, отримання Patriot – це чудово, це пробиття чергової скляної стелі й вихід на новий рівень озброєння, технічно й психологічно. Та він не панацея й не переломить воєнної ситуації. З моменту постановки на бойове чергування (а це не завтра) ця одна батарея не змінить загальної погоди. Не очаровуємося й тримаємо ноги в теплі, а голову в холоді.

Визнання РФ державою-агресором – це фіговий листок для невизнання її державою-спонсором тероризму

По-друге, визнання РФ державою-агресором – це фіговий листок для невизнання її державою-спонсором тероризму. Агресор – це символічно й круто, політична оцінка, але не несе ніяких реальних наслідків. Якби Росію визнали спонсором тероризму, це передбачало би автоматичне задіяння вже виписаних механізмів та режимів відносно РФ та її фактичну прокаженність для економічної взаємодії.

Синхронність візитів Медвєдєва в Пєкін, а Зеленського у Вашингтон може бути неспроста

По-третє, синхронність візитів Дмитра Медвєдєва в Пєкін, а Зеленського у Вашингтон може бути неспроста. Не слід забувати, що тактичні інтереси наші й Вашингтона спільні, але стратегічні – мають відмінності. Як в цілях, так й в механізмах та інструментах.

Хочу помилятися, але для мене це свідчить про відсутність зламу на Заході щодо їх розуміння ситуації. Вони залишаються на позиціях, що Україна не має програти, а Росія має зрозуміти, що вона не зможе перемогти й, відповідно, має сісти за стіл для реальних перемовин. На скільки це відповідає нашим інтересам, судіть самі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі