Здорова шкіра починається з тарілки. Кілька дієвих порад

Так само, як і вісь "кишківник-мозок", є вісь "кишківник-шкіра", і обидві мікробіоти цілком спілкуються

Догляд за шкірою, взагалі, простий. Здоровий цілісний шлунок, нерви, здорова тарілка без зайвого цукру, булок та молочного (високий інсулін – високий ІФР та mTOR – гіперсекреція сальних залоз та запалення). Так само, як і вісь "кишківник-мозок", є вісь "кишківник-шкіра", і обидві мікробіоти цілком спілкуються. У The Journal of Clinical Gastroenterology публікуються регулярні докладні наукові статті про зв'язок харчування з розацеа, передчасним старінням шкіри. Не менш важливими є здорова активність від 200 хвилин на тиждень (+час на свіжому повітрі), щоб уникнути застою мікроциркуляції. Тим, у кого порушені фази детоксу та питання до судин, треба іноді пропивати венотоніки – діосмін, геспередин, готу кола, кінський каштан, пікногенол, ресвератрол.

Мікробіом шкіри – це екосистема бактерій на поверхні шкіри, яка є індивідуальною для вас

Мікробіом шкіри – це екосистема бактерій на поверхні шкіри, яка є індивідуальною для вас; мікробіом підлітка сильно відрізнятиметься від мікробіомів шкіри вагітної жінки. Основна роль шкіри – служити фізичним бар'єром, захищаючи тіло від можливого нападу сторонніх організмів або токсичних речовин, а також це зв'язок із зовнішньою середою. Тут є дотичність з колекцією мікроорганізмів – протобактерії, гриби, Malassezia spp., віруси та кліщі, які мешкають у волосяних фолікулах або поблизу.

Багато цих мікроорганізмів нешкідливі та забезпечують життєво важливий захист від хвороботворних мікроорганізмів або шкідливих речовин, які можуть впливати на шкіру чи здоров'я в цілому. Вони взаємодіють з імунною системою, допомагають полегшити запалення, захищають від інфекцій та агресорів довкілля та обмежують вплив алергенів, окисного пошкодження та УФ-променів.

Шкіра – великий орган. Робота завжди через мікробіом: кишківник, слизових та самої шкіри. Тому якщо у догляді акцент не лише на м'яке очищення, а й на добре підібрані кислоти та зволоження (про це окремо) – то товаришуйте з бактеріями. Пробіотики для шкіри. Засобами з пробіотиками та лізатами.

Пробіотики – самі бактерії, лізати – їх клітини, розщеплені на найдрібніші частини

Пробіотики – самі бактерії, лізати – їх клітини, розщеплені на найдрібніші частини. Необхідні бактерії висівають у поживних середовищах і витримують там кілька днів, після чого їх гідролізують за допомогою спеціальних ферментів. В результаті виходить продукт життєдіяльності бактерій, що складається з різних пептидів, полісахаридів, пептидогліканів – всього, на чому із задоволенням буде розмножуватися дружня шкірі мікрофлора. Лізати – це пробіотик для шкіри.

Для вмивання підходять гелі для інтимної гігієни, вони мають пробіотики: базовий Lactacyd, люблю корейську серію TS6. Весь мій догляд – Barbara Sturm. Пробіотики є у кожному продукті. Для інтимної гігієни – особлива серія V collection, їй дуже добре вмивати та зволожувати обличчя. Для акне та молодої шкіри – серія microbiotic. Багато косметики з лізатами та пробіотиками у японських брендів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі