Секрети хрумкої квашеної капусти за три дні

Вам знадобиться мінімум складників та… окріп

Тільки подумки уявиш хрустку та соковиту квашену капусту, а слинки вже одразу течуть! Вона смакує з будь-яким гарніром, м'ясом, як звичайна закуска чи навіть може стати складником багатьох страв. Я вже розповідав, що приготувати з квашеної капусти, – це і пісний борщ, і супи, і солоні пиріжки. Без перебільшення така капуста – справжнє кулінарне диво. Солона з солодкуватими нотами ферментування капустка відправляє наші смакові рецептори до кулінарного парадайзу. Тому й не дивно, що існує велика кількість рецептів квашеної капусти. Щоб приготувати квашення за нашим варіантом, вам знадобиться мінімум складників та… окріп. Вже за добу ви зможете пробувати смаколик, а за три дні вона досягне максимально ідеального смаку.

Поради щодо приготування квашеної капусти

Щоб засолена капуста вийшла хрусткою, варто обрати пізні зимові сорти. Такі качани мають більшу концентрацію цукру, а їхнє листя туге та щільне. Для квашення найкраще обрати скляні банки або емальовані каструлі. Коли шинкуватимете капусту ножем, то намагайтеся не надто подрібнювати продукт. Тонкі смужки можуть стати м'якими, без притаманного хрусткого ефекту. Використовуйте спеціальну тертку для капусти, тоді не буде необхідності контролювати їх розмір. Ємність з капустою залишіть бродити біля теплого місця. Саме від температури залежить, наскільки швидко закінчиться процес ферментації.

Інгредієнти на трилітрову банку

2-2,5 кг капусти

3 лаврові листи

1 морква

2 ст. л. солі

1,5 л води

Приготування

Візьміть капусту з розрахунку, що після очищення качана має вийти 2-2,5 кг продукту. Очистьте, зніміть пошкоджене чи тверде верхнє листя, виріжте серцевину. Помийте овоч під струменем холодної води та обітріть кухонним рушником. Очистьте моркву.

Качан капусти розріжте навпіл або на чверті, щоб було зручніше. Пошинкуйте частини овочу ножем або скористайтеся економкою. Натріть моркву. Перемішайте капусту та моркву. Додайте до суміші 3 лаврові листи. Покладіть все у чисту банку гарно утрамбовуючи, щоб не було пустот.

В окремому посуді змішайте 1,5 л окропу та 2 ст. л. солі. Перемішайте, допоки сіль не розчиниться. Залишіть розчин охолонути, потім залийте ним ємність з капустою. Поставте банку у глибоку миску, на випадок, якщо розсіл почне витікати, та розташуйте її на кухні поблизу плити або іншого місця, де тепло. Накрийте марлею або кришкою із дірками, аби капуста дихала.

Піну на поверхні розсолу теж ретельно прибирайте, аж допоки не закінчиться процес бродіння

Через добу проколіть капусту ножем чи шампуром до самого дня ємності, щоб випустити гази, які створюються під час бродіння. Піну на поверхні розсолу теж ретельно прибирайте, аж допоки не закінчиться процес бродіння. Про це свідчитиме той факт, що піна перестане з'являтися, а розсіл у банці стане прозорим.

Скуштувати квашену капусту можна через добу. Повністю готова вона буде через три доби. Продукт тримайте закритим щільно кришкою у холодильнику.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі