Чергова маячня, з якої "стирчать вуха" Кремля

Логіка проста і геноцидальна – досягти колапсу в українській енергосистемі

Російські розмови про "брудну бомбу" є маячнею і як маячня виглядають. Але така маячня небезпечна – це відволікаючий маневр. По-перше, у Москві хочуть відволікти увагу від ударів по нашій критичній інфраструктурі і змусити всіх говорити про свою брехню. По-друге, дзвінки керівництва російського Міноборони створюють простір для поновлення спілкування із Заходом. Дуже сподіваюся, що Захід на це не поведеться. По-третє, це робота на внутрішню аудиторію – пропаганда в Росії працює як божевільна, але люди все одно все більш скептично ставляться до дій російського режиму.

Росія може готувати підґрунтя для атаки на інші українські АЕС, зокрема Рівненську, з території Білорусі

Останнє, але дуже важливе. Росія може готувати підґрунтя для атаки на інші українські АЕС, зокрема Рівненську, з території Білорусі. Тут прямо вуха стирчать – якщо "є загроза брудної бомби", то потрібно захопити всі джерела радіоактивних речовин. А насправді логіка проста і геноцидальна – позбавити нас джерел генерації і досягти колапсу в енергосистемі взимку.

Як би безглуздо не виглядала російська маячня щодо "брудної бомби", нам потрібно пояснити нашим друзям всі мотиви російського режиму. Попереджений – означає готовий до дій.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі