Уйло Великий вирішив покуражитися напередодні ювілею

А прийдешня ганьба – потім, потім, потім…

Усі вже втомилися обговорювати щоденні ініціативи гіперактивного Уйла. Аналітики вправляються в припущеннях: що б мали означати ці мобілізація, розмахування ядерною дубиною, аварійне приєднання анексованих територій в очікуванні українського контрнаступу, пафосні урочистості з цієї нагоди перед масовкою на Червоній площі, обіцянка вже наступного року відновити маріупольський аеропорт (про житловий фонд – анічичирк), заява про організацію відпочинку дітей на свіжозахоплених зруйнованих територіях… Припущення – одне іншого оригінальніше: від деменції до ураження ковідом. А може, це елементи підступного плану Уйла, який ніхто не може розкрити?

На чому можуть базуватися кремлівські плани, якщо "друга армія" не в змозі навіть екіпірувати чмобиків, а воїнство "визволителів" успішно тікає за мінімальної небезпеки оточення?

Але на чому можуть базуватися кремлівські плани, якщо "друга армія" не в змозі навіть екіпірувати чмобиків, а воїнство "визволителів" успішно тікає за мінімальної небезпеки оточення? Та ні на чому. Нічого не лишилося. І вже всім очевидно, що Тупін у положенні цугцванг, коли кожен наступний хід погіршує становище гравця. То навіщо він його погіршує замість того, щоб покірно скласти лапки і віддатися на милість ЗСУ? Напевно тому, що влада розбещує, а довга безмежна влада розбещує подвійно і спотворює сприйняття дійсності диктатора. Чи він знову мріє "всіх обіграти"? Про те, що Уйло живе у своєму казковому світі нездорових фантазій про імперську велич, вперше відверто заявила Меркель у далекому 2014 році. Безкровна анексія Криму та територій Донбасу лише посилила це психічне відхилення. І через вісім років Макрон уже трактував це як наслідки підступного ковіда.

Армія як ніколи сильна, весь світ тремтить, Росія нарешті б'ється з усім НАТО і блискуче перемагає ворога

І ось сьогодні, коли програш імперських планів настільки очевидний, Тупін перетворився на брата-близнюка Адольфа Алоїзовича. У квітні 1945-го, коли на подвір'ї бункера рвалися снаряди радянської армії, Гітлер любовно розглядав макет реконструкції майбутньої столиці світу – Берліна, підготовлений Альбертом Шпеєром. Чи не тим займається сьогодні Уйло? До 70-річного ювілею він, здається, уклався: якщо не знати, що відбувається насправді, а слухати лише Пєскова та Конашенкова, то наприкінці життя Тупин досяг всього, про що мріяв: відновив СРСР, усунувши головну проблему – фашистську Україну, включив її території до складу імперії, що встала з колін. Народ його обожнює, якщо вірити липовим соцопитуванням та результатам голосувань – як у самій Росії, так і на окупованих територіях. За словами Уйла, навіть його ці результати здивували! Армія як ніколи сильна, весь світ тремтить, Росія нарешті б'ється з усім НАТО і блискуче перемагає ворога, що деградував. Що ще потрібно імператору, масштаб якого можна порівняти хіба що з Наполеоном і Петром? Прекрасний ювілей намічається, чи не так?

Так, за всіма розкладами, ще місяць-два – і треба буде копати схованку на Алтаї або забиратися на спокій кудись у Північну Корею. Але це буде згодом. А 70-річчя буває один раз у житті. Думаю, наш ювіляр чудово розуміє, що всі його досягнення розсипляться найближчим часом. Але й Гітлер усе розумів у квітні 1945-го, але продовжував будувати плани і навіть сподівався то на чудо-зброю, то на 12-у армію генерала Венка. А тим, хто м'яко натякав фюреру, що на берлінських вулицях гинуть жінки, люди похилого віку і гітлерюгенди, і час би закінчити цю ганьбу заради збереження нації, Гітлер заявляв таке: народ, не здатний себе захистити, не має права на існування.

Дно, на яке невблаганно опускається Расєя, буде досягнуто вже після того, як фанфари відтрубають на честь здоров'я ювіляра

Думаю, приблизно так само вважає Тупін, посилаючи напівголих чмобіків на український фронт. А всі міфічні здобутки "епохи Тупіна" – непереможна армія, розквіт економіки та культури, єднання нації, "збирання земель" – будуть бездарно розгублені не завдяки йому, а через криворукість і злодійкуватість челяді: генералів, що продалися Заходу, опозиції, боягузливого народу… Дно, на яке невблаганно опускається Расєя, буде досягнуто вже після того, як фанфари відрубають на честь здоров'я ювіляра.

То чому Уйло Великий повинен відмовляти собі в праві покуражитися напередодні круглої дати? Адже може він подарувати собі цей довгоочікуваний момент тріумфу – ну хоч на день. А прийдешня ганьба – потім, потім, потім…

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі