Бачите підняття тарифів? Вітаю, у вас вкрали гроші

Контролюючі органи закривають очі на завищені ціни в закупівлях обленерго

Українські обленерго – одна з наймутніших галузей в плані власності і грошей. Там ще за часів Кучми олігархи влаштовували війни за володіння монополістами. Зараз це мало хто пам'ятає, але на початку нульових поліція в Києві затримала росіянина Григоришина в машині Сивковича (так-так, саме того зрадника України). І під час затримання підкинула йому наркоту і патрон. І все це через контроль над обленерго. Зрештою олігархи уклали велике перемир'я, обмінявшись міноритарними пакетами акцій в чудернацьких комбінаціях. Реально акціонерами одного обла міг бути Григоришин з Коломойським, а десь – Суркіс з Боголюбовим.

А гроші виймати – це теж непросто. Справа в тім, що віддавна власникам обленерго обмежили відсоток прибутку, який вони можуть направляти на дивіденди. Здається, 5% дозволено. А грошей монополісти вичавлюють з споживачів набагато більше. І щоб їх вийняти з обла, акціонери і підставляють свої фірми на всякі підряди обленерго. Щоб вийняти кеш через завищені ціни, у тому числі і трансформаторів. А потім вже обготівкувати їх по ланцюжку "прокладок".

Завищена ціна трансформатора в тендері обленерго – це олігарх спи**ив гроші прямо у українця з кишені

І ось таку історію держава дозволяє. Контролюючі органи закривають очі на завищені ціни всього і вся в закупівлях обленерго. Відтак власники обленерго записують ці ціни у "інвестиційну складову" і відповідно піднімають тарифи на електроенергію для споживачів. Тому українці мають знати. Завищена ціна трансформатора в тендері обленерго – це олігарх спи**ив гроші прямо у українця з кишені. Навіть не з бюджету. А приватної кишені споживача енергії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі