Нас не врятує поразка русні. Війну можуть зупинити лише три речі

На найближчі десятки років роботи в нас хоч завались

Зараз напишу те, що більшість вже десь бачила. Багато про це думав, але звести докупи останнім часом не було ніч ані часу, ані сил, ані натхнення.

Все ще часто серед недурних людей зустрічаються твердження, що варто тільки буде викинути русню за державний кордон – і ми перемогли. Але разом з тим все таке формується розуміння про те, що це нам нічого не гарантує. І, скоріш за все, вони продовжать війну. Зокрема, будуть бити ракетами по нашій території та обстрілювати прикордонні райони. Остаточно перейдуть до терористичної тактики. Вони вже, в принципі, про це відкрито говорять.

Подивіться, як це працює на Близькому Сході. Війна може тривати роки і десятиліття

Подивіться, як це працює на Близькому Сході. Це може тривати роки і десятиліття. Така війна.

Вони просто не зможуть змиритися з поразкою. Будуть шукати різні шляхи знищення України. Вони вже забули про ідіотські виправдання, біолабораторії, бойових гусей тощо. Тупо заклики до геноциду.

З цього випливає, що навіть відновлення територіальної цілісності нас не врятує.

Врятує нас інше, і ми повинні ставити собі відповідні цілі як перемогу у цій війні.

Наприклад.

Ядерне роззброєння. Ядерна дубина – їх останній аргумент, яким вони погрожують всьому світові. Очевидно, що якби цього аргументу в них не було, реакція у світі на російську агресію була б куди більш смілива (хоча у випадку деяких країн це не точно). Ми маємо добиватися ядерного роззброєння РФ.

Демілітаризація. Чим менше хай навіть архаїчної зброї буде в РФ, тим менше крові проллється, коли мова зайде про звільнення поневолених народів. Демонтаж ВПК має виключити будь-які можливості для відновлення потенціалу для агресії в майбутньому. А при сьогоднішніх технологіях таємно його відновити буде натурально неможливо.

Нинішня Росія – це імперія, процес демонтажу якої затягнувся та перезрів

Демонтаж імперії. Нинішня Росія – це імперія, процес демонтажу якої затягнувся та перезрів. Це архаїчна в своєму змістовому наповненні країна. Поки вона існує в такому вигляді, Україна ніколи не буде в безпеці. Крапка.

Звісно, ніхто до Уралу росіян гнати не буде. Тим, хто це пише, сидячи на дивані, пропоную хоча б спробувати прийдешньою зимою десь посидіти в холодному окопі. Їх чекають незабутні враження. Пріключєніє, як каже один наш побратим. Не кажучи вже про участь в штурмових операціях.

Тим не менш, ми маємо добиватися демонтажу імперії. Це дозволить усунути загрозу, якою Росія в цьому вигляді завжди буде для цивілізованого світу. А для нас тим більше. Роззброєння дозволить зробити процес більш контрольованим і менш кривавим.

Це зменшить ресурсну базу, демографічну базу для агресії. А також зменшить економічний потенціал та політичний вплив. А якщо повністю очікуваного ефекту досягти не вдасться… То відповідати на загрозу з боку держави, яка буде мати 80-90 млн населення або менше, буде вже більш підйомно, ніж мати під боком ядерного терориста з колосальними ресурсами і 140 млн населення. Словом, на найближчі десятки років роботи в нас хоч завались. І ми маємо бути хедлайнерами цього процесу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі