"Хорошие русские" і "погані українці" мають одну спільну рису

Вони взагалі нічого не вирішують у своїх суспільствах

Українське суспільство покинуло пошук "хороших русских" і знайшло собі нову забавку – пошук "поганих українців".

Періодично виринають кейси з мільйонними крадіжками в оборонці, продажами псевдоволонтерами броніків і торгівлею або присвоєнням гуманітарки.

І починається. "Ааа, зрада, а вони нам, а ми ось які. Не тре' нам нічьо допомагати, ви шо не бачите, які ми українці!"

Бляха ваша муха. Не буває ідеального суспільства, елементи корупції і зловживань присутні завжди. Це не робить українців поганим народом. Злочини завжди коять цілком конкретні люди, і узагальнення тут недоречні. Більше того, ці люди займаються своїми чорними справами без вказівок із самої гори і обходяться прикриванням лише свого безпосереднього керівника. А то й без нього прекрасно обходяться.

Попсова цитатка стверджує, що "щастя любить тишу". Так от корупція – так само

Скандал зі "свинарчуками" вклав у голови абсолютно хибну думку, що вся вертикаль виконавчої влади аж до президента злодійкувата, і якщо хтось відмив чи вкрав мільйончик – то це точно всі в долі аж до самого Порошенка. От тільки свіжі кейси показують, шо ніфіга, що всілякі зами замів прекрасно обходяться і самі, та про їхні схеми президенти і навіть міністри нічого не знають. Попсова цитатка стверджує, що "щастя любить тишу". Так от корупція – так само.

Інакше за ті є ж логікою можна зараз звинуватити Резнікова, Залужного і Зеленського, шо їх друзі крадуть і діляться з ними. Але це абсолютна фігня.

Українське суспільство – недосконале, але це точно не набрід аферистів, яким нас зараз намагаються виставити перед Заходом

Так, українське суспільство недосконале, бо якби було інакшим – ми б вже жили, як у Швейцарії, і ніякої війни у нас не було б. Але це точно не набрід злодіїв і аферистів, якими зараз намагаються нас виставити перед Заходом, аби збити запал допомоги Україні. Це спроба збільшити кількість ложок дьогтю у бочці меду, аби більше гірчило і ставало неїстівним. І розганяючи такі дискурси, ми тільки допомагаємо їм у цьому.

Так, кожну таку спробу шкодити, красти чи зловживати треба розслідувати і жорстко карати. Але для цього існують вже давно розроблені правові механізми та структури, котрі таким займаються. І не варто це виводити на загальнонаціональні риси і процеси. А краще стежити за кадровою політикою тих надважливих структур. Щоб права рука друга президента и керівника СБУ не втікав в ніч нападу Росії на Україну за кордон в автомобілі, напханому діамантами.

"Хорошие русские" і "погані українці" мають одну подібну рису – вони взагалі нічого не вирішують у своїх суспільствах.

Вони просто є.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі