Держава рабів програє державі людей

Остання імперія має померти

В Соледарі горить школа. Вона для мене дуже особлива, в якомусь сенсі це частина мене. Я докладався до того, щоб вона була саме такою: навіть в проєкти з малюками. І ніхто не буде розказувати мені, що там був якийсь "російський дух". Так, батьки були різними, але молоде покоління дуже класне і проукраїнське. Воно ніколи не стане частиною "руського миру". І ніхто не зможе довести мені, що там замало "українського світу" на протидію "русскому миру", який є спадкоємцем Орди та завжди дивиться в минуле.

В нас – козацька воля, Магдебурзьке право та проєкт першої європейської конституції. В них – Орда, Іван Грозний і сталінсько-комуністичний терор

В День хрещення Русі нарешті всім має бути зрозуміло, що немає ніякої "словʼянської єдності", про яку марять у Москві. Є Україна, що є спадкоємицею Київської Русі та Литовсько-Руської Держави. В якій були козацька воля, Магдебурзьке право та проєкт першої європейської конституції Пилипа Орлика. І є Росія, що є спадкоємицею Орди, Івана Грозного, Петра І і сталінсько-комуністичного терору. Для одних була завжди важлива людина, для інших – імперія, що ніколи не здатна завоювати людей, які не хочуть жити як піддані, навіть якщо спалювати їх будинки і школи, як в Соледарі. Остання імперія має померти, а українці і далі будуватимуть свою державу. Держава рабів програє державі людей. В цьому і є для мене сенс сьогоднішнього Дня державності.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі