Тарас Кузьо
Професор Національного університету "Києво-Могилянська академія"
11.07.2022

Чи можливий компроміс із Путіним

США та НАТО мають оголосити своєю метою поразку Росії в Україні

Захід має уточнити свої цілі в Україні. США та НАТО мають заявити, що їхньою загальною метою у війні в Україні має бути військова поразка Росії, яка приведе до зміни президента Володимира Путіна.

Військова поразка призведе до зміни режиму в Росії та заміни Путіна прагматичним націоналістом, більш відкритим для переговорів про виведення російських військ із позицій, що існували до вторгнення 24 лютого, в обмін на скасування санкцій.

Саміт НАТО у Мадриді приніс єдність та активізував військовий союз. Незаконне вторгнення Путіна в Україну та жахливі військові злочини створили незворотний розрив між Росією і Заходом. Більшість європейців і північноамериканців втратили свої ілюзії про інтеграцію Росії з Заходом і більше не вірять у Росію як у надійного партнера. Зараз багато хто закликає до розриву економічних, культурних і навіть дипломатичних зв'язків із РФ.

КДБ-менталітет Путіна розуміє лише капітуляцію та підпорядкування цареві

Прояснюючи свої цілі у війні в Україні, НАТО має розуміти, що компроміс розуміється радянськими та російськими націоналістами на зразок Путіна як лайливе англосаксонське слово. КДБ-менталітет Путіна розуміє лише капітуляцію та підпорядкування цареві. У путінському світі є лише піддані та кріпаки, а не громадяни.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що війна закінчиться сьогодні, якщо "українці складуть зброю та виконають умови РФ". Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що "Мінська-3 точно не буде, домовленостей про капітуляцію не буде, і ніхто не вестиме переговори з приставленою до скронь зброєю".

Керівники країн НАТО повинні підтримати військову поразку Росії в Україні, надавши президенту Зеленському все необхідне для цього. Неможливо вести переговори з терористами, які засиділися в Кремлі, які розуміють лише силу та висміюють компроміс.

Путін не переживе визволення Україною південного сходу, та його змінять у палацовому перевороті

США та НАТО повинні допомогти Україні перемогти російську армію, звільнивши південь України, починаючи з Херсонської області, що лежить прямо на північ від Криму, в який вона постачає прісну воду. Звільнення Херсона відкриє шлях українським військовим наступам на окуповані частини Запорізької області та Маріуполь. Путін не переживе визволення Україною південного сходу, та його змінять у палацовому перевороті.

На шляху до поразки Росії члени НАТО повинні зробити п'ять кроків. По-перше, збільшити та прискорити існуючі постачання важкої військової техніки, здатної протистояти перевазі Росії в артилерії. Західна військова техніка набагато перевершує російську, і Кремлю доводиться використати старі запаси, такі як танк Т-60, який застарів на десятиліття.

По-друге, забезпечити Україну протиракетною та протиповітряною військовою технікою, щоб покласти край тероризму Росії щодо українського мирного населення, як у разі злочинного ракетного обстрілу супермаркету в Кременчузі та ринку у Слов'янську, внаслідок яких загинуло багато невинних жителів.

США повинні скасувати свою вимогу до України не використовувати військові системи США для ураження військових цілей, комунікацій та нафтобаз на території РФ.

По-третє, розширити співпрацю НАТО у сфері обміну розвідданими, що дасть Україні кошти для нападу і знищення російських центрів управління та контролю, старших офіцерів, особливо причетних до військових злочинів, та штабів розвідки. Росія вже втратила 15 генералів у війні в Україні.

По-четверте, НАТО слід посилити свою приховану підтримку та підготовку українських спецпідрозділів, які проводять партизанські операції проти російської окупації південного сходу України та російських військових об'єктів у Чорному морі, включаючи символічно важливий Керченський міст, що з'єднує Крим із РФ.

Зрештою, члени НАТО мають організувати флотилію кораблів під прапорами ООН, щоб прорвати російську блокаду українського експорту зерна. Незаконна блокада Росії загрожує голодом мільйонам людей і політичною нестабільністю на Близькому Сході та в Африці, що призведе до нової хвилі біженців, які побіжать до Європи.

Лідери НАТО повинні розуміти: загрозам від Кремля прийде кінець лише тоді, коли Путін опиниться на звалищі історії. Якщо він продовжить правити Росією, війні в Україні не буде кінця

Мадридський саміт НАТО показав, що Захід згуртований, сильний та підтримує Україну. Але лідери Альянсу мають розуміти: загрозам від Кремля настане кінець лише тоді, коли Путін опиниться на звалищі історії. Якщо він продовжить правити Росією, війні в Україні не буде кінця. Тому США та НАТО мають відкрито заявити, що їхньою метою у підтримці України є військова поразка Росії, яка призведе до зміни режиму.

Ексклюзивно для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі