Замість магазинної ковбаси. Рецепт смачного мʼясного хліба

Оригінальна та смачна страва, інгредієнти для якої легко знайти в найближчому супермаркеті

У мене є чудова альтернатива звичним котлетам та ковбасі – м'ясний хліб. Його досить просто готувати, а всі основні інгредієнти ви знайдете в найближчому супермаркеті. До м'яса, хліба, вершків та горіхів додайте прянощів, спецій та білих грибів – отримаєте оригінальну та смачну страву, яка буде доречною як для повсякдення, так і святкового столу.

Поради щодо приготування мʼясного хлібу

Для цієї страви ми взяли філе індички, але ви можете обрати куряче м'ясо чи навіть зробити мікс із яловичиною. Сухі білі гриби можете замінити відвареними, а ліщину – волоськими горіхами.

Інгредієнти

500 г філе індички  

2 шматочки білого хліба  

150 мл вершків 30 %   

20 г вершкового масла  82,5%

1 пучок кропу (7-10 гілочок) 

1 ч. л.  французької гірчиці в зернах  

1 яйце  

2 зубчики часнику  

1 ч. л. солі  

40 г білих сухих грибів  

40 г ліщини

2 ст. л. коньяку  

Приготування

Дістаньте з холодильника вершкове масло. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Хліб (2 шматочки) замочіть у 150 мл вершків 30% жирності на 20 хвилин. Гарно розімніть його руками до однорідного стану.   Можете обрати меншу жирність вершків чи замінити молоком.

Білі гриби (40 г) перекладіть до миски та залийте окропом. Залиште настоятися на 20 хвилин. Потім промийте під проточною водою та наріжте досить дрібним кубиком.  

Якщо будете додавати інше м'ясо, крім індички, тоді фарш пропустіть через м'ясорубку два рази, аби він був ніжним

Зробіть фарш. Помийте 500 г індичого філе, зачистьте від плівок та пропустіть через м'ясорубку. Якщо будете додавати ще інше м'ясо, наприклад, яловичину, тоді фарш пропустіть два рази через м'ясорубку, аби він був ніжним.

Пучок кропу помийте та дрібно наріжте.

Приготуйте масу для м'ясного хлібця. У мисці об'єднайте фарш із зеленю кропу, 1 ч. л.  французької гірчиці в зернах, одним яйцем, розмоченим білим хлібом та білими грибами. Ще вичавте 2 зубчики часнику та додайте 1 ч. л. солі. Ретельно вимішайте суміш.  

Ліщину (40 г) порубайте ножем та підсмажте на сухій пательні. Додайте до них 2 ст. л. коньяку та підпаліть – фламбуйте, надаючи ліщині аромату цього алкогольного напою.

Краще обрати прямокутну невеличку форму для запікання, щоб готовий м'ясний хліб зовні був схожий на цеглину

Форму для запікання хлібця ретельно змастіть 20 г вершкового масла 82,5% та рівномірно розподіліть на дні підсмажені горіхи. Зверху викладіть суміш з фаршу та розрівняйте силіконовою лопаткою. Краще обрати прямокутну невеличку форму для запікання, щоб готовий м'ясний хліб зовні був схожий на цеглину.

Готуйте в духовці за температури 180 градусів протягом 50-60 хвилин в залежності від товщини шару хлібця.  

Дайте м'ясному хлібу повністю охолонути в формі та нарізайте порційними смужками. Подавайте до столу теплим чи охолодженим. Можна з гірчицею чи хріном.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі