Правду про те, що Європа думає про Росію, треба шукати між рядками

Євросоюз більше не хоче "сірих зон" між собою та Російською Федерацією

За коротким текстом рішення Єврокомісії про надання нам статусу кандидата в ЄС дуже багато всього. Те, що між рядками, в тисячу разів важливіше. Євросоюз більше не хоче "сірих зон" між собою і Росією — нарешті. І так само розуміє, що Росія — це зовсім не Європа, а всі концепції про Європу від Лісабона до Владивостока — маразм, і не більше того, що cхідне партнерство не спрацювало й має піти дуже далеко.

Путін починає робити з ЄС те, що він у 2013 році робив з Януковичем — шантажувати Європу, щоб припинити наш шлях до Євросоюзу

В Європи був момент істини — коли вони почали постачати нам зброю, хай замало і запізно, але почали. Тепер другий момент істини. Росія починає відключати постачання газу Італії та Франції. В когось є сумнів, що це не випадково саме зараз? Путін починає робити з ЄС те, що він у 2013 робив з Януковичем — шантажувати Європу, щоб припинити наш шлях до Євросоюзу. Якщо ЄС "посиплеться", то на ньому можна поставити жирний геополітичний хрест. Якщо ні, то російська енергетична зброя більше не працює, а Євросоюз покаже свій геополітичний характер.

Саміт ЄС наступного тижня має прийняти перше геополітичне рішення ХХІ століття: Україна належить до зони впливу Росії або є невід'ємною частиною Європи і Заходу. Саме тому радіємо рішенню Єврокомісії, але не святкуємо та працюємо далі. Україна в Євросоюзі означатиме "Росія ніде", російський реваншистський режим не є частиною ані Європи, ані Азії. Він не про майбутнє, а про минуле, і саме туди має піти.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі