Президент має бути поза політикою

Він обраний керувати державою, а не політичними процесами

На мою скромну та абсолютно дилетантську (в чому я вам одразу чесно зізнаюсь) думку, головним завданням будь-якого президента країни є формування такого середовища, з якого прийде наступний президент, кращий за нього.

Будьмо відвертими, в Україні з цим завданням справились тільки Кучма та Янукович. І не тому, що докладали зусиль для цієї уберблагородної задачі, а просто бо були настільки херовими, шо після них вже складно було прийти комусь ще гіршому.

Вважаю, що президент повинен бути політичною фігурою лише для політики зовнішньої, але повністю перебувати поза політикою внутрішньою. Як тільки десь відбувається щось внутрішньополітичне і президент встромляє там свого носа, народ одразу повинен давати йому по носі щигля і казати: "Ти що тут робиш? Ану пішов звідси!"

Завдання президента — формувати політичні еліти, хай навіть конкуруючі між собою, щоб з них створювався міцний політичний та елітарний матеріал для будівництва української держави. Не займатись щурячим возюканням і руйнацією рейтингів конкурентів, бо цим він руйнує не лише рейтинги конкурентів, а й нормальний демократичний процес в країні.

Завдання хорошого президента — докласти всіх людських і нелюдських зусиль, аби після нього прийшов ще кращий, активніший та чесніший

Завдання хорошого президента — докласти всіх людських і нелюдських зусиль, аби після нього прийшов ще кращий, активніший та чесніший. А не просто піти і потім всміхатись у вуса: ахахаха, ну і кого ви обрали, дурники? (Це моя головна претензія до Порошенка, до речі.)

Президент — перший, хто має бути поза політикою, бо обраний керувати державою, а не політичними процесами. Політичними процесами керують диктатори, які прибирають чужих і підсовують своїх. І, може, це не завжди закінчується погано для них, але завжди закінчується погано для держав, якими вони керували.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі