У нас справді є дещо братнє з москалями

І це — той удар каменем, яким Каїн вбив Авеля

Міф про "братні народи" інфантильний до неможливості та навіть трохи безглуздий. Він був придуманий і вирощений в Союзі, щоб штучно стримувати скручені разом різні народи і нашукувати їм спільний знаменник.

Братність як соціальний конструкт придумана досить пізно і діє навіть з обмеженнями в реальних родинах з кровними родичами. І то, часто так буває, що в житті трапляються чужі люди, котрі виявляються ментально ближчими і чуйнішими за родичів. Це нормально.

Братніх народів не може існувати в принципі

А братніх народів не може існувати в принципі. Навіть навпаки, народи, котрі живуть по сусідству, мають між собою найкривавіші історії стосунків якраз через сусідство. Бо нападати найзручніше на сусідів — вони поруч.

Тому для українців братнішим народом є не росіяни, поляки чи білоруси, а, приміром, японці — бо вони далеко і через територіальні відстані не могли нам заподіяти якесь значиме зло.

Братання замість вибудовування продуктивних стосунків — це як обіймання двох пиячків після бару, котрі дихають один на одного перегаром

Для того, щоб жити нормально з іншими народами і мати добросусідські відносини, не потрібно братності. Достатньо цивілізованості та людяності. Братання замість вибудовування продуктивних взаємовигідних стосунків, заснованих на взаємоповазі — це як обіймання двох пиячків після бару, котрі дихають один на одного перегаром і обіймаються під вивіскою.

Єдине "братство", яке спадає на думку, — вбивство Авеля через Каїнові заздрощі. От це, мабуть, єдине, що в нас є братнього з москалями.

Удар каменем з-за спини в потилицю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі