Туреччина виставляє "цінник" за свій голос

Заявляючи про неготовність підтримати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО, Ердоган переслідує власні цілі

"Блокування" Туреччиною вступу Фінляндії та Швеції до НАТО пов'язане з їхньою внутрішньою повісткою, а не бажанням підіграти Кремлю.

Туреччина виставляє "цінник" за свій голос на підтримку розширення НАТО і намагається вибити для себе плюшки у своїх партнерів по Альянсу.

Є багато питань, які зараз цікавлять Туреччину.

По-перше, турецький уряд хоче, щоб Захід перестав підтримувати та постачати зброю сирійським курдам, даючи добро на їх військовий розгром у Сирії.

По-друге, щоб Захід сприяв перетворенню Туреччини на регіональний газотранспортний хаб через підключення до себе газових потоків зі Східного Середземномор'я замість "убитого" американцями у січні проєкту EastMed.

По-третє, щоб Захід зняв санкції з турецького ВПК, накладені за купівлю російських ЗРК С-400, і розблокував продаж Туреччини нового озброєння та повернення Анкари до програм розробки озброєння нового покоління.

Туреччина знає, що їй потрібно, і буде вижимати максимум із ситуації, що склалася

Коротше кажучи, Туреччина знає, що їй потрібно, і буде вижимати максимум із ситуації, що склалася. Як, до речі, й всі інші. Коли змінюється регіональна та міжнародна система, всі хочуть вийти з кризи її перелому з найкращими позиціями.

Це стимулює амбіції та активність таких країн, як Туреччина, Польща, Південна Корея, Японія, Саудівська Аравія, ОАЕ, Британія тощо, які хочуть відігравати більш активну роль у глобальних процесах, або посилити вже існуючі позиції, або вирішити якісь тактичні завдання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі