Маємо всі шанси стати новим "економічним тигром"

Але є низка стримуючих факторів, що заважають нам це зробити

Відбудова, модернізація та євроінтеграція України потребують максимального включення соціальної енергії людей, повернення громадян, що тимчасово виїхали за кордон, та відновлення сотень тисяч втрачених робочих місць. Основою такого відновлення є масова підприємницька ініціатива — та сила, яка створює робочі місця, піднімає занедбані території, розвиває інновації, створює українські товари і послуги з високою доданою вартістю, у тому числі для експортних ринків, а в часи війни стала основою волонтерського руху.

Ми є останньою невільною економікою Європи, не рахуючи Росії та Білорусі

На жаль, Україна досі посідає 130-е місце у рейтингу економічної свободи — це найголовніший показник непривабливості нашої країни для ведення бізнесу. Саме низька економічна свобода, стримування підприємницької ініціативи є тим фактором, який заважає Україні стати новим європейським "економічним тигром". Ми є останньою невільною економікою Європи, не рахуючи Росії та Білорусі.

На жаль, в даному випадку проблема має ім'я. Всім відомо, що голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев є послідовним противником економічної свободи, прихильником жорсткішого державного регулювання та придушення підприємницької ініціативи. Його виступи, наукові праці, законопроєкти переконливо свідчать: Гетманцев є прихильником марксистських, соціалістичних ідей та радянського способу життя, противником ринкової економіки та пов'язаних із нею прав і свобод.

Ключова роль Данила Гетманцева у визначенні економічної політики, у тому числі політики післявоєнного відновлення України, буде значним стримуючим фактором як з точки зору взаємодії держави з українським бізнесом, на який припадатиме значна доля зусиль та інвестицій у відновленні України, так і у відносинах із міжнародними партнерами.

На ключові посади, пов'язані з економічною політикою та відновленням України, треба призначати людей із сучасними ліберальними поглядами

На ключові посади, пов'язані з економічною політикою та відновленням України, треба призначати людей із сучасними ліберальними поглядами на економіку, які знайдуть спільну мову з підприємцями та міжнародними партнерами, людей, відданих ідеї українського економічного прориву.

Вчора розпочався збір підписів під відкритим листом до президента України. За перший день підписалося більше 6000 підприємців.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі