Ми недооцінили історію як науку

Путін же з історії зумів зліпити цілу ядерну бомбу й жбурнути нею в Україну

За рівнем небезпеки вона виявилась цілком рівня ядерній фізиці. Як тільки історія опинилась в руках популістів, пропаганди та диктатури, мирний атом перетворився на Чорнобиль.

Нема гіршого, аніж коли історією починають масово захоплюватись, вивчати і, головне, трактувати аматори без спеціалізованого відстороненого погляду на минуле, котрий мають науковці.

Українці так прив'язались до своєї історії, шо стали їй вірним собакою Хатіко. Сидять на її могилі і чекають, раптом та вся козаччина, гетьманщина і повстанщина воскресне

В українців теж є нездорове захоплення історією, але ми з нього намагались будувати невеликі атомні електростанції, аби трохи підсвічувати собі наш наразі не дуже яскравий державний шлях і підігрівати собі наші не дуже яскраві і зреалізовані життя. Українці так прив'язались до своєї історії, шо стали їй вірним собакою Хатіко. Сидять на її могилі і чекають, раптом та вся козаччина, гетьманщина і повстанщина воскресне і знов буде весело, як колись. Не вірять, що її більше нема.

Путін же з історії зумів зліпити цілу ядерну бомбу і жбурнути нею в Україну. Оці всі тотальні руйнації, що ми спостерігаємо, — це вибух "совка". Ми думали, що "совок" помер, а він просто стояв в Росії законсервований, як старі радянські танки. Тому рускі солдати так безпечно поводились в Чорнобилі та рили окопи в Рудому лісі. Вони смертельно опромінені історією, шо їм тепер радіація.

А оця інформаційна табличка з кількістю убитих в Україні російських солдат — насправді їх історичний лічильник Гейгера. Він показує рівень історичної радіації в Росії, та наразі показник тільки росте.

Аж самому цікаво, що він покаже в результаті.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі