Путін забагато втратив. Саме це не дозволяє йому "включити задню"

Росіяни не тільки не обережні, а й відверто тупі

Парадоксально, але саме наші оборонні успіхи за цих два місяці унеможливлюють швидке завершення війни.

Якби Путін і його оточення реально були розумними і могли прогнозувати та планувати нормально, то після того довбаного "бліцкригу", який вже всіх замахав, мали б вивести блискавично всі своїй війська з території України й оголосити, що "спецоперацію" виконано. І що найдивніше — та пост-триденна ситуація таке практично дозволяла. Обстріляли бомбами купу об'єктів, дійшли практично до Києва, витрат в перші дні небагато. Спробували обережно — не вийшло, ну і ок. Вертаємось на місце, де були. Ніякі серйозні санкції не встигли б ввести, Росія неізольована, іноземний бізнес на місці.

Чувак мав всі шанси перед смертю збудувати ще один мавзолей на Красній площі та урочисто лягти там

Але вони не тільки не обережні, а й відверто тупі. І дали себе загнати в ситуацію, звідки вертатись вже немає як. Це називається "ефект Конкорда". Коли ти вклав в якийсь проєкт чи стосунки стільки коштів або зусиль, що коли він не виходить — ти не можеш себе заставити вийти з нього і покинути. Бо вкладені астрономічні суми тебе стримують. І ти продовжуєш безнадійно вкладати далі або жити з алкашом.

Саме оці цифри з російськими танками, солдатами і літаками, які нам щодня озвучує Генштаб, не дають тепер Путіну відійти назад. Бо він втратив вже дуже багато в Україні. І ще більше — за межами неї. Політична ізоляція, економічна ізоляція, морально-емоційна ізоляція, зруйнований рейтинг. А ще до 24 лютого у нього було прекрасне життя. Найбагатша людина світу, величезна країна в кулаці, безхмарне політичне майбутнє, непідробний рейтинг, політичний важковаговик на всіх самітах, великий палац і таке інше. Чувак мав всі шанси перед смертю збудувати ще один мавзолей на Красній площі та урочисто лягти там після неї.

А тепер одним необережним рухом фактично просрано все, що нажито нєпосільним трудом за 20 років. І вони самі не розуміють, для чого продовжують воювати, але точно знають, шо зупинятись зараз не можна. Бо крах.

Російська армія зараз — як гарпун у тілі кита, який виявився здоровішим, аніж виглядав, а гарпун не потрапив у смертельне місце

Російська армія зараз — як гарпун у тілі кита, який виявився здоровішим, аніж виглядав, а гарпун не потрапив у смертельне місце. А просто застряг і витягнути тепер нема як. І от кит пірнає на дно і стрімко тягне за собою вельбот зі сраними перестарілими "китобоями". І ні тонути, ні рубати канат, бо тоді доведеться повертатись на корабель і пояснювати, що трапилось.

І це ще кит поки не набрався сил і не випірнув на поверхню фігачити китобійного човна хвостом. Бо кажуть, шо таке можливо в майбутньому.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі