Захід нарешті прокидається та починає діяти

Завдяки його військово-технічної допомозі ми скоро почнемо відлік до нашого контрнаступу

В стратегії західних союзників щодо війни відбувається докорінний злам. Якщо раніше метою Заходу було не допустити програшу України, то відтепер ціллю стає поразка Росії.

Міністр оборони США заявляє, що "Україна може перемогти" і "Ми хочемо, щоб Росія була ослаблена настільки, щоби вона не змогла робити те, що вона вже зробила під час вторгнення в Україну". Міністр закордонних справ Великобританії називає перемогу України "стратегічним імперативом" та закликає передати нам літаки.

Після конференції з озброєння України, в якій взяли участь 40 країн світу, представники українського уряду повернулися задоволеними. Німецький парламент абсолютною більшістю схвалив заклик надати України важкі озброєння і позбавитися енергетичної залежності від Москви. А Палата представників США ухвалила закон про новий ленд-ліз, що дозволить значно збільшити обсяги військово-технічної допомоги Україні. Тим часом в Україну прибуває артилерія і бронетехніка, про яку ще місяць тому на Заході ніхто не хотів навіть розмовляти.

Парламенти держав світу один за одним визнають дії Росії геноцидом

Американці та канадці готують юридичний механізм передачі арештованого майна російської держави та олігархів в якості репарацій Україні. Парламенти держав світу один за одним визнають дії Росії геноцидом. Несподівано прокинулася ПАРЄ і проголосувала за термінове створення трибуналу для розслідування злочинів РФ в Україні.

Росіяни все ще цілком здатні здобути багато тактичних перемог, але приречені стратегічно

Росія продовжує наступ, і попереду на нас чекають тяжкі тижні. Росіяни все ще цілком здатні здобути багато тактичних перемог, але приречені стратегічно. Якщо рішучість українців та союзників буде непохитною, якщо потік західних озброєнь та санкцій буде набирати оберти, то неуникненний момент, коли російський наступ остаточно видихнеться. І почнеться відлік до нашого контрнаступу. Питання лише в тому, зупиниться він на кордонах лютого 2022-го, березня 2014-го чи листопада 2013-го.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі