Росіяни можуть зупинити вбивство своїх дітей. Просто не дуже хочуть

Розповіді про страх — байки

Різницю між українцями та росіянами прекрасно демонструють білоруси.

Пригноблені диктатором ще довше, аніж росіяни, вони все одно не втратили здатності до непокори й не заражені бацилою імперіалістичного шовінізму. Від білорусів не чути системного народного українофобства, хоча їхній лідер і офіційні медіа однозначно українофобні.

Лише завдяки протестам на виборах Лукашенко дотепер не вступив у війну з Україною

Після невдалих протестів на виборах всі кричали, шо це все марно, але особисто я вважаю, що лише завдяки цим протестам Лукашенко дотепер не вступив у війну з Україною. Бо він чудово пам'ятає, як під ним захиталось крісло, й він дивом втримався — з допомогою Путіна. Він розуміє, що протестні настрої у Білорусі все ще живі, та за вдалої нагоди молоді білоруси знову вийдуть на вулиці. Подякуймо їм за це.

І тому коли починаються пісеньки, шо не треба очікувати від росіян протестів, бо вони в іншій країні, ніж ми, в них там диктатура і всіх пов'яжуть — то це, вибачте, повна херня.

Багато з них, може, і не за війну з Україною, але не дуже й проти. І розповідати про страх — це все байки. Їх є 140 млн. Навіть якщо сраний 1% вийде на протест у Москві, то це буде 1,5 млн людей. З такою масою ніякий "Омон" не дасть собі ради. І навпаки, якщо з такою юрбою намагатимуться щось робити — то відпір тільки наростатиме й підтягуватиме нових сміливців.

Оці кволі поодинокі протести на початку війни показують реальну кількість тих, хто проти

Але їх там нема. Оці кволі поодинокі протести на початку війни — це все. Це і показує реальну кількість тих, хто проти.

Вони бояться, шо їх затримуватиме та битиме по відділках поліція? О, розкажіть це учасникам протестів "Україна без Кучми" та Євромайдану.

На них заведуть справи? О, розкажіть це політичним в'язням з України та Білорусі.

Може, навіть і стрілятимуть? О, привіт від Небесної сотні та хлопців із фанерними щитами, які перли на "Беркут" під обстрілами снайперів.

Так, антивоєнні протести всюди нелегка справа, навіть в демократичних країнах, бо це спротив офіційній владі. Антивоєнні протести в США під час війни у В'єтнамі теж проходили зовсім немирно. Їх нещадно била поліція, травила сльозоточивим газом, стріляла та убивала (!!!), затримувала та садила в тюрму на тривалі терміни. І тим не менше до протестуючих згодом приєднались колишні солдати, що відвоювали, й разом добились від своєї влади зупинення цієї безглуздої війни і вбивства своїх і чужих громадян. Момент, коли ветерани війни прийшли, здається, під Капітолій і через паркан десятками викидали свої здобуті кров'ю військові нагороди — нереально крутий.

Таке ж саме могли б зробити й росіяни. Вони можуть це зробити найшвидше за всіх — за ЗСУ, за Байдена, за офіційних перемовників. Зупинити вбивство своїх синів і чоловіків. І вбивство українців.

Можуть.

Просто не дуже хочуть.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі