Чи допомогла розвідка НАТО знищити "Москву"

Давайте розбиратися

Є ряд фактів, які свідчать, що операція по знищенню крейсера "Москва", ймовірно, проводилася у повній взаємодії ЗСУ з силами Альянсу.

За даними моніторингу повітряного простору за 12 квітня, у районі Чорного моря активно працював британський літак-розвідник RC-135. Також у різний час було зафіксовано польоти БПЛА RQ-4 Global Hawk.

Того дня розвідка Альянсу підтвердила факт присутності "Москви", звірила сигнатури, отримала вичерпні дані про місцезнаходження інших кораблів Чорноморського флоту РФ.

13 квітня (в день атаки) відбулася якась військова магія – дані про польоти RC-135 і RQ-4 просто недоступні. Причина цього – повітряні розвідники здійснювали вильоти з вимкненими транспондерами. І цивільні засоби моніторингу повітряного простору їх засікти не могли.

Відсутність на фоні попередньої активної присутності може свідчити, що літаки не просто літали, а й здійснювали це у бойовому режимі, передаючи ЗСУ оперативні розвіддані.

Ракетний удар по крейсеру був завданий з використанням БРК "Нептун". Важливо пам'ятати, що сучасний ракетний комплекс КБ "Луч" створили з використанням військової мікроелектроніки виробництва Західної Європи. Тобто країн НАТО. І що цікаво, з великою ймовірністю він мав можливість отримувати зовнішні цілевказівки з літаків-розвідників НАТО.

Але це, звісно, лише припущення.

Після перемоги єдиним гарантом нашої безпеки є лише НАТО

Україні у війні з Росією активно допомагає НАТО. Окрім зброї нашим військовим допомагають їхні аналіти та розвідники. І ця допомога підводить нас до одних і тих самих висновків – після перемоги єдиним гарантом нашої безпеки є лише НАТО!

Тому владі потрібно припиняти будь-які розмови про "позаблоковість" і "нейтральність" та чітко оголошувати, що ми прихильники союзу з НАТО.

До речі, фіни та шведи останні місяці рухаються саме таким курсом – вступ до НАТО! Думайте.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі