НАТО – це "очі" української армії. Без Альянсу ми були б безпомічні

Дискридетація союзника небезпечна

Більшу частину інформаційної та розвідувальної складової для Збройних сил забезпечує НАТО.

Будь-який телефон та інший гаджет на території України, весь трафік месенжерів та соціальних мереж проходить через фільтри штучного інтелекту, формуючи цілевказівки на потрібні об'єкти в режимі реального часу.

Армія, зрозуміло, сидить на зашифрованих та захищених каналах, чого не можна сказати про мирне населення.

Над територіями Польщі та Румунії практично безперервно "висять" літаки далекої радіолокаційної розвідки. Ми ж пам'ятаємо, що НАТО не має своєї армії? Тому там перебувають американські, французькі, німецькі та італійські літаки. На борту у них найдосвідченіші екіпажі.

У космосі розвідку нашої території здійснюють супутники США військового призначення.

Розвідку нашої території здійснюють супутники США військового призначення

Варто порівняти бюджети НАСА та Роскосмосу. Роскосмос отримує близько $2,5 млрд щорічно. НАСА удесятеро більше. А Україна ще менше за росіян. Тобто без НАТО ми були б безпомічні у цьому протистоянні.

Розвідка США – космічна, радіолокаційна та авіаційна – бачать не тільки пересування наземних частин русні. Вони спостерігають за авіацією та БПЛА, оцінюють та вивчають можливості радіолокаційних полів та систем РЕБ, вивчають траєкторії "Калібрів". Наприклад, Центр управління операціями в Польщі видає в режимі реального часу цілевказівки для артилерії та авіації ЗСУ.

Також ми використовуємо західні РЛС та дані з таких центрів, як командний центр у сусідній країні, що входить до Альянсу.

Саме завдяки даним НАТО відзначається висока точність українських артилеристів. Саме з цих наведень відпрацьовують цілі ВТРК "Точка-У". Військові точно знають, куди висунути пускові установки, коли зробити пуск тактичної ракети і скільки часу залишається в запасі, щоб залишити позиції. Саме завдяки даним, які передають американці, вони бачать слабкі місця у колонах постачання.

Станом на сьогодні "очі" української армії – це "очі" НАТО. ЗСУ – сильний воїн, якому дистанційно підказують місце і час удару. До того ж НАТО ще дає зброю для цього удару!

Чи знає про це наше військове та політичне керівництво? Звісно.

Тоді для чого ця постійна дискридетація НАТО і теза "вони нам не допомагають"?

Є дві версії. Одні говорять, що таким чином влада стимулює НАТО допомагати більше. Інші, що це потрібно для того, щоб у разі проведення референдуму люди проголосували проти вступу до НАТО.

І це, на думку оточення Зеленського, наблизить нас до підписання миру з північними убивцями. І судячи з останніх рейтингів групи "Рейтинг", ця тактика працює.

Останнє опитування показало, що підтримка вступу до Альянсу впала майже на 10%. І це під час війни!

Підтримка вступу до Альянсу впала майже на 10%. І це під час війни!

Тому, на мою думку, така стратегія небезпечна. Звісно, тактично мир з нацистами з півночі може настати. Але відсутність договору з Альянсом матиме лиш один наслідок – русня повернеться. І якщо ми не будемо в Альянсі нам ніхто не допоможе.

Тому владі потрібно визначатись, що вона хоче: ситуативний недовготривалий мир, який ризикує перетворитись на нову війну. Чи союз із сильним союзником, що захистить нас назавжди.

І не пишіть, що НАТО нас не чекає. Безвіз і томос теж не хотіли спершу давати, але завдяки наполегливості попередньої влади ми все отримали.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі