У Бучі, Гостомелі та Ірпені світ побачив лише першу главу російського нацизму

Немає іншого шляху зупинити рашизм, окрім перемоги

Звичайний фашизм. Був такий фільм Михайла Ромма. До речі, я не погоджуюся з тим, що показане у фільмі – фашизм.

Класичний фашизм – це режим Муссоліні. Досить травоїдний, до речі, якщо порівнювати із нацизмом гітлерівської Німеччини. Або із соціалізмом у версії Леніна – Сталіна. Це як порівнювати хом'яка з тиграми-людожерами: всі вони ссавці, але на цьому схожість закінчується.

Фільм Ромма – про нацизм та його криваву спадщину. Але в радянській реальності ретельно уникали аналогій червоного з коричневим, тому нацизм прикривали табличкою "фашизм", щоб нікому й на думку не спало, що СРСР – справжнісінька фашистська держава. Мовляв, ми не такі! Ми – інші!

Нацизм прикривали табличкою "фашизм", щоб нікому й на думку не спало, що СРСР – справжнісінька фашистська держава

Сьогодні є дуже точний термін, який описує нинішню основну російську ідеологію: російський фашизм – рашизм.

Російський нацизм є невід'ємною частиною рашизму. А антиукраїнізм росіян, як свого часу антисемітизм німців, є основною віссю рашистської ідеології. Її рушійна сила, її кров. Нинішній військовий психоз у Росії, незважаючи на маскування під антифашизм, – це чистої води нацизм із виразним, відвертим антиукраїнізмом в анамнезі.

В принципі, нацизм у Росії – явище не нове, звичне. Інтернаціоналізм, у якому є старші брати, а є "хохли", "жиди", "чурки", "гризуни", "нацмени" – це якийсь дивний інтернаціоналізм. Але на державному рівні цього ніколи не визнавали. У СРСР, наприклад, ніколи не було антисемітизму, але була квота на прийом євреїв до інститутів, у партію, на керівні посади.

Так, і сьогодні особисто я найбільшу кількість національних образ отримую від російських "нефашистів". Якось дивно для заявлених цілей з денацифікації цілого народу, чи не так?

Нині російська влада остаточно розчехлилась. Дозвольте мені процитувати Дмитра Медведєва, другу особу Росії, яка вічно спить: "Глибинне українство, яке підживлюється антиросійською отрутою та всепоглинаючою брехнею щодо своєї ідентичності, – це і є один великий фейк. Цього явища ніколи не було в історії. І зараз не існує. Змінити криваву та повну брехливих міфів свідомість частини нинішніх українців – найважливіша мета в ім'я спокою майбутніх поколінь самих українців".

Українське питання (або вирішення українського питання) – термін, що використовується державними ЗМІ Російської Федерації в описі цілей політики президента РФ Путіна щодо української держави.

Вирішення українського питання – термін, що використовується в описі цілей політики Путіна, президента Російської Федерації щодо української держави після перемоги Революції гідності. Під евфемізмом "остаточне вирішення" малося на увазі включення України до складу Російської Федерації або хоча б "фінляндизація", "демілітаризація та денацифікація".

Рішення про вторгнення в Україну було засноване на хибному уявленні про Україну як неонацистську проксі-державу під впливом здебільшого Заходу і, за словами істориків, пам'яті про Другу світову війну.

Це я цитую статтю з "Вікіпедії", яка називається "Остаточне вирішення єврейського питання". Виявляється, у нас із євреями більше спільного, ніж можна було підозрювати.

Ми повинні розуміти, що у свідомості глибинного російського народу українці та Україна розлюднені та понижені до рівня унтерменшів. Це робилося послідовно та цілеспрямовано протягом двадцяти років. Для розлюднення використовувалися телеканали, книжки, фільми, преса, інтернет.

У свідомості глибинного російського народу українці та Україна розлюднені та понижені до рівня унтерменшів. Це робилося послідовно та цілеспрямовано протягом двадцяти років

Тож підтримка сьогоднішнього терору в Україні серед населення – це не випадковість, це цілеспрямовано сформований психоз, результат багаторічної праці пропагандистів.

Сстаття на офіційному російському ресурсі – це антиукраїнський меморандум, що практично відкриває главу нового російського "Майн кампф". Із чим я росіян і вітаю. Черчилль ніколи не казав, що фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами, але фраза пророча, погодьтеся, кому б вона не належала.

Фільм Ромма – приголомшливе документальне свідчення, що відкриває світові обличчя гітлерівського нацизму. Кадри з Бучі, Гостомеля, Ірпеня – це кадри з нового страшного у своїй відвертості фільму. Фільму про російський нацизм, про російську окупацію, про звірства, які творив рашизм на українській землі у 2022 році.

Перша глава. На жаль, не остання. Ми ще далеко не все знаємо про процедуру денацифікації у виконанні російських наці. Ще багато треба дізнатися, багато чому жахнутися.

Гітлерівський нацизм закінчився не на руїнах Рейхстагу, а в той момент, коли простих німців змусили дивитись на результати злочинів їхніх співгромадян, не відвертаючись. Російський нацизм закінчиться тоді, коли простих росіян змусять дивитись на те, що накоїли російські війська в Україні.

Російський нацизм закінчиться тоді, коли простих росіян змусять дивитись на те, що накоїли російські війська в Україні

На застрелених у потилицю людей зі зв'язаними за спиною руками. На зґвалтованих десятирічних дівчаток. На спалених цілими сім'ями українців. На жінок, над якими поглумилися і розчавили танком. На братські могили у розгромлених київських передмістях. На трупи по узбіччях доріг. На розстріляні з гармат цивільні машини.

А поки що рашизм живий, здоровий і чудово почувається. І годується українською кров'ю. І немає іншого шляху зупинити його, окрім перемоги. Нашої перемоги.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі