Путін розбудив войовничість Заходу. Він тільки позіхає, а варварам вже лячно

Дипломатії більше не існує

Джо Байден вже не у стихійних відповідях журналістам, а у офіційних виступах називає Путіна диктатором і кривавим головорізом.

Це означає, що відступати вже ніхто не буде і навіть шансу для кроку назад і все тихо зам'яти вже нема. Відкотити санкції і сказати "ок, працюєм далі" вже не вийде. Принаймні, точно не з владою на чолі з Путіним.

Вони роблять його в очах світу чимось на кшталт Саддама Хусейна і кожен менш-більш крупний європейський політик заглядає на США і вторитиме заявам звідти.

США роблять Путіна в очах світу чимось на кшталт Саддама Хусейна

Вже ніхто не говорить про геополітику, військовий конфлікт, сферу інтересів чи шось таке. Все перейшло на особистості.

І продовжує нестись.

Насправді, войовничі заяви і агресивні войовничі дії – це шанс не тільки для Путіна укріпити рейтинг. Цей прийом старий як і світ. Саме він, до речі, дав Джорджу Бушу-молодшому шанс на другий президентський термін, після того як він напав на Ірак за події з атакою теористів. І з недалекого дурника, над яким всі піджартовували, раптом став war president.

Як не прикро це визнавати, але людство завжди любило войнушку і тих, хто у ній активно бере участь. Усі знамениті діячі та історичні фігури – криваві завойовники. Зрештою, існує версія, що кастовість та елітарність у первісних суспільствах якраз зароджувалась з тих, хто добре воював і полював, і спільнота вирішувала – давай раз ти так добре воюєш, то будеш нашим вождем і вирішуватимеш й інші адміністративні питання.

Ми живемо реально в історичні часи, коли президенти і прем'єр-міністри із завгоспів в дорогих краватках починають перетворюватись на вождів і Аттіл. І починають тішитись віднайденому у собі альфа-самцівству.

Я не впевнений, що це добре і піде на користь людській цивілізації. Бо війна – це завжди варварство і цивілізований світ зумів на десятки років законсервувати велику війну у саркофаг цивілізованісті, як ми ЧАЕС.

Варвари не вміють воювати, тільки робити набіги і грабувати – чим вони зараз і займаються

Але знайшовся ідіот, який вирішив, що він найбільший альфа і стріляє не тільки в саркофаг ЧАЕС, а й в саркофаг цивілізованості і той починає тріщати і сипатись. Він випустив дух війни і варварства у центр цивілізованого світу. Бо те, що ми слухаємо у телефонних перехопленнях орків – це розмови варварів. Ми шоковані, бо не розуміємо, як так можна. Але ми і не зможемо, бо людина цивілізована ніколи не здатна зрозуміти варвара. Та варвари не вміють воювати, тільки робити набіги і грабувати – чим вони зараз і займаються.

Путіну вдалось неймовірне – розбудити давно приспану войовничість західної цивілізації. Вона тільки починає позіхати і потягуватись, а варварам вже лячно і нема за що жити.

А скоро і не буде для чого.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі