Минтай готую у соусі з вершків та ікри. Неймовірно смачне поєднання

Ділюся лайфхаками

М'яке та ніжне м'ясо минтая Аляски вже давно стало в нас одним з найбільш улюблених. Ця риба смачна, недорога та проста в приготуванні.

Я пропоную сьогодні приготувати минтай у соусі з вершків та ікри минтая. Думаю, багато хто з вас буде здивований таким неочікуваним поєднанням, адже ми скуштуємо в одній страві і рибу, й ікру цієї риби. І це чудове рішення! Риба матиме апетитну золотаву скоринку. Ніжні вершки збалансують солоність ікри та зроблять її більш ніжною, що в поєднанні з минтаєм створить простий, але дуже гармонійний смак.

До того ж, не треба забувати і про користь минтая та його ікри. Вони містять багато омега-3 жирних кислот, вітамін В12, кальцій та інші корисні для нашого організму речовини. А поєднання їх – це справжній вітамінний заряд.

Лайфхаки з приготування минтаю

Хоч минтай і готується досить просто, але завжди треба пам'ятати кілька важливих порад, щоб отримати ідеальну страву. Все починається з розморожування риби. Краще за все дістати рибу з морозильної камери та перекласти в мисці на полицю холодильника ще звечора, тоді вона розморозиться чудово. Але якщо у вас обмаль часу – покладіть рибу в герметичному пакеті в миску з холодною водою, цей спосіб теж пришвидшить розморозку. Далі, коли риба вже розморожена, потрібно обов'язково промокнути всі тушки паперовими рушниками, щоб увібрати зайву вологу, якої ще залишиться досить багато. Особливо важливий цей крок, якщо потім ви будете панірувати рибу, тоді паніровка не розмокне. Також паперові рушники знадобляться і після смаження – викладайте на них шматочки риби, щоб всотався зайвий жир. Смажити ж рибу потрібно на розігрітій пательні з олією досить недовго – по кілька хвилин з кожного боку, для минтая цього досить.

Інгредієнти:

600 г філе минтая

40 г ікри минтая

130 мл вершків 33%

соняшникова олія для смаження

сіль та перець до смаку

Приготування:

Попередньо розморозьте рибу, виклавши її з морозилки у холодильник, всього вам знадобиться 600 г розмороженого минтая.

Коли риба розморозиться, ретельно промокніть філе паперовими рушниками, аби позбутися зайвої вологи. Кожне філе минтая розріжте впоперек приблизно на 3 частини. Посоліть і поперчіть кожен шматочок з обох боків.

Розіргрійте пательню з невеликою кількістю соняшникової олії. Обсмажте рибу до золотавої скоринки з обох боків. В мене це зайняло приблизно 5 хвилин з одного боку і 3 з іншого. Викладіть обсмажені шматочки минтая на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Для соусу змішайте у мисочці 40 г ікри минтая зі 130 мл вершків жирністю 33%. Добре перемішайте виделкою, соус має трохи загуснути.

Викладіть на тарілку шматочки смаженого минтая та зверху покладіть ніжний вершковий соус з ікрою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі