Ніжний і ароматний. Як приготувати лимонний кекс

За бажанням його можна полити шоколадною або білковою глазур'ю

Кекс завжди рятує, коли потрібно швидко спекти якийсь десерт. Досить просто змішати інгредієнти у потрібній пропорції та поставити запікатися. Не потрібно шукати якісь надзвичайно рідкісні продукти для цієї випічки, чекати, щоб тісто підійшло або довго його вимішувати. Все дуже просто.

Ми приготували ніжний та ароматний лимонний кекс красивого насиченого жовтого кольору. За бажанням його можна полити шоколадною або білковою глазур'ю. Ми ж просто дочекалися, поки кекс охолоне, нарізали шматочками і не помітили, як з'їли.

Основний інгредієнт, який робить кекс ніжним та розсипчастим – вершкове масло. Чим воно жирніше, тим краще. Другий момент – збиваючи масло з цукром і яйцями, суміш насичується повітрям, яке підіймає кекс при випіканні. Тому після введення борошна не потрібно довго вимішувати його, оскільки це призведе до утворення клейковини, яка зробить його щільним, а це нам не потрібно. І третій момент, коли поставили кекс в духовку, як би не хотілося подивитися, відкривши дверцята, не робіть це перші 30 хвилин, інакше тісто через перепад температур осяде і не вийде та знаменита пишна структура кексу.

Інгредієнти:

250 г борошна (+ для французької сорочки)

1 ч. л. розпушувача

2 лимони (цедра 2 лимонів, сік половини лимона)

½ ч. л. солі

100 г вершкового масла 82,5%(+20 г для змащування форми)

150 г цукру

2 яйця

1 ч. л. ванільного цукру

125 г сметани 20%

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Вершкове масло дістаньте з холодильника, воно має розм'якнути. Натріть на дрібній тертці цедру двох лимонів.

У миску або чашу кухонної машини викладіть 100 г вершкового масла 82,5%, додайте 150 г цукру, цедру двох лимонів і ½ ч. л. солі для балансу смаку. Збийте міксером або насадкою віничок до стану крему.

До інгредієнтів додайте 2 яйця та 125 г сметани 20% і продовжуйте збивати. Чим жирніша сметана, тим смачнішим буде кекс.

Влийте сік половини лимона і продовжуйте збивати.

Додайте 250 г борошна, 1 ч. л. ванільного цукру та 1 ч. л. розпушувача. Продовжуйте збивати до однорідної маси на середніх оборотах.

Дверцята духовки перші 30 хвилин не відкривайте, через перепад температур тісто може осісти

Візьміть форму для кексу. Ви можете використовувати порційні кексові форми, але заповнюйте їх так, щоб від верху залишався 1 см. У нас діаметром 22 см. Зробіть "французьку сорочку": змастіть дно та боки форми 20 г вершкового масла та притрусіть борошном. Залишки висипте.

Викладіть тісто у форму і ставте випікатися 45 хвилин за температури 180 градусів. Дверцята духовки перші 30 хвилин не відкривайте, через перепад температур тісто може осісти. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою: вставте в кекс і витягніть, якщо немає слідів тіста, випічка готова. Кекс повинен повністю охолонути у формі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі