Кремль образився на Ердогана. Але ставити клеймо ворога не поспішає

Росія ще може спробувати перетягти Туреччину на свій бік

Позиціонування Ердогана (цілком собі протурецьке і протекціоністське – і в частині ЗВТ з Україною, і в частині постачання "Байрактарів", і в частині пропонування "турецького формату" на заміну "мінському", і в усіх інших аспектах) вже викликало яскраву реакцію в Росії.

Для кремлівської пропаганди Ердоган, мабуть, знов стає "зрадником" і представником "ворожої західної кліки". Хоча поки риторика майже стримана – тобто, ще передбачає повернення до стартових позицій "Ердоган – партнер Росії".

Це добре видно з цитати колишнього головреда їхньої "Независимой газеты" Трєтьякова: "Украина – это осёлок. На этом проверяется, с кем ты, по какую сторону. В целом всё ясно – наш роман с Эрдоганом заканчивается. Я не знаю, поставлена ли в Кремле уже последняя точка, или ещё пара запятых, но заканчивается. Потому что Эрдоган перешёл "красные линии. ...Не важно, что эти "Байрактары" ничего не изменят в войне, если она состоится. Важно то, что, очевидно, он поддерживает того, кто выступает против России".

Росія дійсно ще не визначилась: чи варто їй і тут остаточно ставити клеймо ворога, чи ще вийде бодай в чомусь зманеврувати і перетягти Туреччину на свій бік.

У Середній Азії Туреччина вже напряму конкурує з Росією за "історично сформовані території безпосереднього впливу". А тепер протиставила себе геополітичним планам Кремля ще й в Європі

Крім решти, не варто забувати про Казахстан, "Великий Туран" та активну участь Туреччини в цьому геополітичному проєкті: тобто, фактично в Середній Азії Туреччина вже напряму конкурує з Росією за "історично сформовані території безпосереднього впливу". А тепер протиставила себе геополітичним планам Кремля ще й в Європі...

Кремль має всі підстави ображатись на Ердогана. І в що це виллється, в які акції щодо Туреччини і турецької влади – покажуть найближчі місяці.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі