Секрет у маринаді. Як приготувати соковиту буженину з індички

Є декілька простих правил

Я точно знаю, що українці обожнюють м'ясо. Ми готуємо і свинину, і курятину, і яловичину, і баранину, і качок з кроликами. Я ж хочу згадати про індичку. Вона теж крута, тому сьогодні готуємо саме з неї. Яка святкова м'ясна страва згадується вам найперше? Мені – буженина. Її часто готують зі свинини. Я ж хочу поділитися рецептом неймовірно ніжної буженини з індички.

Так, готувати буженину більш звично на свята. Але цей рецепт буженини в рукаві змусить вас готувати її і просто так, настільки вона смачна. Соковитішою та м'якшою її робить маринування у йогурті, я використовував 10% йогурт. Аромат можете додати за допомогою часнику, лаврового листя, чебрецю або розмарину. Також важливий тут і спосіб приготування, будемо запікати буженину у рукаві, так рідина нікуди не подінеться та зробить м'ясо більш ніжним. А потім цю ж рідину з рукава я використав і як соус до буженини.

Аромат можете додати за допомогою часнику, лаврового листя, чебрецю або розмарину

У цьому рецепті буженини я замаринував індичку у йогурті. Але це не єдиний спосіб маринування. Насправді, хороший маринад здатний зробити м'ясо яскравішим на смак, більш ніжним, соковитим та ароматним. Треба керуватися кількома простими правилами. По-перше, у маринаді потрібне щось жирне, що допоможе утримати вологу та знівелює кислі чи гострі смаки, якщо вони є. Це може бути йогурт, як у нашому випадку, будь-яка рослинна олія чи соус тахіні. По-друге, можна додати трохи кислоти, аби послабити поверхневі м'ясні білки та покращити смак і аромат, наприклад, сік цитрусових, бальзамічний чи яблучний оцет. По-третє, це спеції та трави, які дають аромат. Тут варіантів безліч, додавайте будь-які улюблені спеції та сухі трави, міксуйте їх та створюйте свої власні суміші для маринаду. По-четверте, можна додати трохи солодкого: меду, соусу барбекю чи солодкого кетчупу. Але треба пам'ятати, що у всьому повинен бути баланс. Наприклад, забагато кислоти може зробити ваше м'ясо занадто жорстким.

Інгредієнти:

1 кг філе індички

250 г 10% йогурту (¾ упаковки)

6 лаврових листків

½ головки часнику

5 гілочок чебрецю (або розмарину)

до смаку сіль та перець

Приготування:

Філе індички викладіть у миску із 3 лавровими листками, 2-3 притиснутими зубчиками часнику та 3 гілочками чебрецю, обірвавши з них листочки.

Зовсім трохи посоліть та додайте 250 г 10% йогурту, це приблизно ¾ упаковки. Ретельно змастіть м'ясо йогуртом, накрийте миску харчовою плівкою і покладіть у холодильник на 2 години.

Коли м'ясо замаринується, дістаньте його з плівки та приберіть ложкою зайвий йогурт. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Покладіть філе індички в рукав разом із 2 гілочками чебрецю, 3 лавровими листками та зубчиками часнику, що залишилися. Покладіть у розігріту духовку та запікайте 1 годину. Потім обережно розкрийте рукав та запікайте ще 5-10 хвилин у режимі гриля. Готовій буженині дайте трохи охолонути та наріжте тонкими слайсами. Полийте м'ясо рідиною, що утворилася під час запікання, посипте свіжомеленим чорним перцем та прикрасьте чебрецем.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі