Баскський чизкейк має чорну карамелізовану скоринку. Неймовірно ніжний десерт

Оригінальний рецепт містить лише 5 інгредієнтів. Я трохи адаптував

Чизкейк вже давно завоював всесвітню любов. Наразі чи не у кожному ресторані подають цей десерт, незалежно від того, страви якої кухні там готують. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом баскського чизкейка, неймовірно ніжного та повітряного. Цей чизкейк є альтернативою класичному чизкейку в нью-йоркському стилі із пісочною основою. Завдяки цукру та приготуванню за високої температури баскський чизкейк має чорну карамелізовану скоринку.

Баскський чизкейк був створений не так вже й давно, у 1990 році, іспанським шеф-кухарем Сантьяго Рівера з Ла Вінья у Сан-Себастьяні. Оригінальний рецепт містить лише 5 інгредієнтів: вершковий сир, жирні вершки, цукор, яйця та борошно. Я трохи адаптував рецепт та використав кисломолочний сир 9%, додав ванільний цукор і дрібку солі. Вийшло дуже ніжно та смачно!

Щоб баскський чизкейк вийшов максимально ніжним та з хорошою структурою, потрібно обов'язково дотримуватися технології приготування. Не можна скласти всі інгредієнти у чашу блендера та просто все перебити, в такому разі ми отримаємо клейку структуру, що буде триматися грудкою. А щоб чизкейк вийшов ніжним, потрібно додавати все поступово та перебивати масу кожного разу після додавання наступного інгредієнта.

Щоб чизкейк вийшов ніжним, потрібно додавати все поступово та перебивати масу кожного разу після додавання наступного інгредієнта

Коли дивитися на готовий баскський чизкейк, може здатися, що він пригорів. Це не зовсім так, бо готується він не так довго, аби верхівка могла згоріти. Потемніння відбувається завдяки карамелізації цукру та реакції Маяра, що створюють ароматичні та смакові сполуки. Саме тому, здавалося б, пригорілий шар зверху такий смачний та ароматний.

Інгредієнти:

1 кг кисломолочного сиру 9%

300 г цукру

7 яєць

200 мл вершків 33%

20 г ванільного цукру

2 ст. л. борошна

½ ч. л. солі

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватися до 210 градусів. Всі інгредієнти повинні обов'язково бути кімнатної температури.

Викладіть у чашу блендера чи миску 1 кг сиру 9% та перебийте у однорідну масу до стану крем-сиру.

Додайте 300 г цукру, 20 г ванільного цукру і ½ ч. л. солі та ще раз перебийте.

Вбийте у сирну масу 7 яєць. Але вбивати потрібно по одному та кожного разу ще раз перебивати сирну масу.

Влийте 100 мл вершків жирністю 33%, перебийте сирну масу та потім додайте ще 100 мл.

Всипте у миску 2 ст. л. борошна, ще раз дуже ретельно змішайте.

Форму для запікання вистеліть пергаментним папером. Я використовував форму діаметром 26 см. Обережно вилийте сирну масу у форму.

Випікайте чизкейк за температури 210 градусів 40 хвилин. Коли дістанете готовий чизкейк з духовки, не розрізайте його одразу, бо середина може ще залишитися трохи рідкою. Почекайте приблизно годину, поки він охолоне, а потім поставте в холодильник ще на 2 години.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі