Існує ракетна загроза з боку Росії. НАТО варто розмістити ударні сили в Латвії

Під Калінінградом є російські "Іскандери", які можуть накрити більшу частину Європи

Путін: "Если на территории Украины возникнут какие-то комплексы ударные, подлетное время до Москвы будет 7-10 минут, а при размещении гиперзвукового оружия – 5 минут. А нам что делать?"

Ще раніше він говорив: "Представим себе, что Украина станет членом НАТО. Подлетное время от Харькова, скажем, или, не знаю, Днепропетровска до центральной части России, до Москвы, уменьшится до 7-10 минут"

Чому публічні риторичні питання Путіна щодо міфічної ракетної зброї в Україні є нікчемними і це просто маніпуляція?

Та тому, що реальність короткого підльотного часу вже давно існує і Москва цим не сильно переймається.

Латвія з 2004 року член НАТО, а отже десь в районі Резекне гіпотетично могли з'явитися "ракети НАТО". А відстань Резекне - Москва (643 км) по прямій практично така ж сама як і Харків - Москва (648 км). Щось я не пригадую, щоб Путін будь-коли у нульових волав про ракетну загрозу для Росії з Латвії, з території якої найменший підлітний час для ракетного удару по Росії.

Відстань від Калінінграда до Варшави по прямій менше 280 км

Волати про ракетну загрозу - з боку Росії - мають у НАТО і Польщі, бо відстань від Калінінграда до Варшави по прямій менше 280 км! А під Калінінградом російські "Іскандери" і не тільки, які можуть накривати більшу частину Європи. Водночас, можна знайти лише деяке занепокоєння НАТО з цього приводу, яке час від час озвучується.

Очевидно, що Альянсу зараз слушний час розмістити ударні сили і засоби саме в Латвії. Тому саміт НАТО зараз саме в Ризі і 40-тисячний контингент Альянсу може бути розміщений саме там.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі