"Квартал 95" боїться жартувати над Зеленським. Це дуже красномовно

Усе розвиватиметься за найгіршим сценарієм

Актор "Квартал 95" Юрій Великий, що часто пародіює Зеленського, в нещодавньому інтерв'ю Бацман щодо жорстких жартів про Зеленського: "Естественно, мы пытаемся придумать так, чтобы это было и смешно, и сатирично, но писать жесткие вещи я не буду". Якщо про Зеленського все ж ризикують жартувати всередині "Кварталу", то з острахом: "Смотри, аккуратно. Там прослушка стоит сейчас везде". Ну і найбільш неоднозначне порівняння, що жартувати над Зеленським - це як жартувати над батьком (ми, на жаль, досі пам'ятаємо культ "батька нації").

Знаєте, а я цілком вірю в отаку обстановку всередині рідного колективу Зеленського. І це насправді дуже красномовно - ця атмосфера побоювання і обережності.

Зеленський, очевидно, саме так і ставиться і до "слуг", і до оточення, і до колишніх колег: для них недопустимо ані жорстко жартувати, ані критикувати, ані заявляти власну думку, якщо вона суперечить думці президента чи зіпсує йому настрій (зауважте, наскільки часто в текстах телеграм-блогерів взагалі з'являється це словосполучення - "зіпсувати настрій президенту" - як пояснення причин будь-яких неприємних подій, висловлювань, фактів).

Недопустимо ані жорстко жартувати, ані критикувати, ані заявляти власну думку, якщо вона суперечить думці президента чи зіпсує йому настрій

Інформаційний простір президента (ота "тепла ванна") заповнений репліками "Не вірте, це все дурня - оті нібито просілі рейтинги, соціологія з негативною динамікою в усьому, жорсткі заяви, претензії і обвинувачення! Це абсолютна х*рня - насправді все добре і ставатиме ще краще!".

З отаких фрагментів і складається цілісна картина світу, в якому живе Зеленський. Картина, яку створив і підтримує Єрмак. Сам Зеленський може сміятись з будь-кого, жорстко і цинічно жартувати, відверто знущатись, емоційно критикувати. А от щодо нього подібне недопустиме. Навіть з "дружніми жартами" варто бути обережними.

От тому все розвиватиметься за найгіршим сценарієм. Бо відсутність критики дій президента, його заяв, намірів, відсутність самоіронії, натомість очевидна наявність самозамилування глибокого ступеню, - все це призводить до неадекватного сприйняття ситуації, неадекватних реакцій і дій.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі